Bancomat distrus în Poiana Brașov, după ce a fost aruncat în aer / Câți bani ar fi fost furați

Bancomat distrus în Poiana Brașov, după ce a fost aruncat în aer / Câți bani ar fi fost furați
Publicat: 29/12/2019, 15:25

Reprezentanții Poliției Brașov afirmă că din primele cercetări a rezultat faptul că bancomatul a fost alimentat, vineri, cu 107.000 lei și 1.000 de euro.

„În această dimineață, Poliția stațiunii Brașov a fost sesizată cu privire la faptul că un bancomat amplasat în curtea unui local din Stațiunea Poiana Brașov ar fi distrus. Echipa operativă (…) efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, clarificării stării de fapt, identificării autorilor. Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov”, au spus reprezentanții Poliției Brașov.

Știre inițială

Un bancomat din Poiana Brașov a fost distrus în noaptea de sâmbătă spre duminică. Surse locale spun că bancomatul a fost aruncat în aer. Potrivit acelorași surse, bancomatul era amplasat la intrarea unui restaurant.

În urmă cu exact un an, o explozie s-a produs la sucursala unei bănci din orașul Brașov, iar potrivit informațiilor de atunci, hoții au aruncat în aer bancomatul. Din bancomatul detonat lipseau la momentul respectiv 160.000 de lei.

În același cartier, în septembrie 2014, hoții au furat, în 37 de secunde, un seif de 50 de kilograme din sucursala unei bănci. Atunci, patru persoane au furat o mașină, au mers în cartierul unde se afla sucursala și au furat seiful în 37 de secunde. Câteva luni mai târziu, în aprilie 2015, oamenii legii i-au identificat pe cei implicați în această lovitură și s-a pus în mișcare acțiunea penală. Prejudiciul cauzat a fost de 300.000 lei, incluzând și valoarea mașinii furate.