Bărbat din Dolj, reținut după ce în locuința sa a fost descoperită o cultură importantă de cannabis

Bărbat din Dolj, reținut după ce în locuința sa a fost descoperită o cultură importantă de cannabis
Cultură importantă de cannabis, descoperită în locuința unui bărbat din Dolj (FOTO: Poliția Română/DIICOT)
Publicat: 23/10/2020, 17:14
Actualizat: 23/10/2020, 17:21

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul Antidrog și procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova au efectuat, la data de 20 octombrie a.c., o percheziţie domiciliară, la un bărbat, de 47 de ani, din județul Dolj, bănuit de trafic de droguri de risc.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 91 de plante de cannabis, ce se aflau la uscat în anexele gospodăreşti ale locuinţei percheziţionate, 3 kilograme de fragmente vegetale şi peste 140 de ghivece, în care anterior ar fi fost plantate seminţe de cannabis.

Conform probatoriului administrat în această cauză, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore și a fost prezentat Tribunalului Dolj, care a dispus faţă de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Mai multe culturi de cannabis, descoperite în urma unor perchezitii efectuate în Bucureşti

În timpul unor percheziţii făcute în Capitală, trei plantaţii indoor de cannabis au fost descoperit de polițiștii din București. Cinci persoane au fost duse la audieri, fiind bănuite că au făcut trafic de droguri.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în urma a patru percheziţii, efectuate în Bucureşti, de poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT, au fost depistate mai multe persoane bănuite că ar fi înfiinţat culturi de cannabis. De asemenea, au fost indisponibilizate trei culturi indoor de cannabis, formate din 81 de plante.

Cultură de cannabis, descoperită în urma unor percheziţii în Bistriţa-Năsăud. Doi bărbaţi au fost reținuți

O cultură de cannabis a fost descoperită într-o poiană dintr-un sat din judeţul Bistriţa-Năsăud, la sfârșitul lunii septembrie. Doi bărbaţi au fost reţinuţi, după ce poliţiştii şi procurorii au făcut mai multe percheziţii, în urma cărora au găsit droguri, dar şi arme letale.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bistriţa – Năsăud au reţinut pentru 24 de ore doi inculpaţi, iar faţă de alţi doi inculpaţi măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi trafic de droguri de risc.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult