Cultură de cannabis, descoperită în urma unor percheziţii în Bistriţa-Năsăud. Doi bărbaţi au fost reținuți (VIDEO)

Cultură de cannabis, descoperită în urma unor percheziţii în Bistriţa-Năsăud. Doi bărbaţi au fost reținuți (VIDEO)
Cultură de cannabis, descoperită în urma unor percheziţii în Bistriţa-Năsăud. Doi bărbaţi au fost reținuți (VIDEO)
Publicat: 24/08/2020, 13:45
Actualizat: 24/08/2020, 13:49

O cultură de cannabis a fost descoperită într-o poiană dintr-un sat din judeţul Bistriţa-Năsăud. Doi bărbaţi au fost reţinuţi, după ce poliţiştii şi procurorii au făcut mai multe percheziţii, în urma cărora au găsit droguri, dar şi arme letale.

Duminică, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bistriţa – Năsăud au reţinut pentru 24 de ore doi inculpaţi, iar faţă de alţi doi inculpaţi măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi trafic de droguri de risc.

Inculpaţii au cultivat 83 de plante de cannabis

În cauză s-a reţinut faptul că, la sfârşitul lunii mai 2020, inculpaţii au cultivat într-o poiană, situată într-o localitate din mediul rural, de pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud, un număr de 83 de plante de cannabis pe care ulterior le-au îngrijit, în vederea comercializării drogurilor”, confor, sirsei citate.

În aceeaşi zi, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Bistriţa – Năsăud au efectuat un număr de patru percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 45 de kg cannabis, instalaţii folosite la irigaţii, fertilizare, dar şi pentru cultivare de plante de cannabis în spaţii închise, respectiv 26 de lămpi, 6 tuburi industriale din inox, 2 unităţi de control/climatizare, 28 de unităţi de balast electromagnetic pentru lămpi, 492 de ghivece de 18 litri, 12 transformatoare curent, pompă de apa, fertilizatori şi 2 aparate de măsurare a intensităţii curentului electric.

Totodată, au mai fost descoperite şi ridicate o carabină, o armă de vânătoare, o puşcă cu aer comprimat, precum şi cartuşe de diferite calibre, dispozitive de reglaj, o arbaleta şi 4 săgeţi aferente, 4 telefoane mobile, 2 tablete şi înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de luni, un inculpat urmează să fie prezentat Tribunalului Bistriţa – Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase