Bărbat eliberat recent din penitenciar, reținut ca suspect în cazul femeii din Argeș ucise și tranșate

Bărbat eliberat recent din penitenciar, reținut ca suspect în cazul femeii din Argeș ucise și tranșate
Publicat: 30/05/2013, 11:00
Actualizat: 03/04/2019, 07:16

Un bărbat de 37 de ani din orașul argeșean Topoloveni, eliberat din penitenciar în luna aprilie, unde a executat o pedeapsă cu închisoarea pentru viol, a fost reținut, în noaptea de miercuri spre joi, ca principal suspect în cazul uciderii femeii al cărei cadavru secționat a fost găsit în râul Argeș.

Bărbatul, Florin Mârzăraru, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzațiile de omor deosebit de grav, tâlhărie și profanare de morminte, anchetatorii spunând că acesta a luat-o cu mașina pe femeie, apoi a dus-o acasă, a ucis-o și i-a secționat cadavrul, aruncându-l în râul Argeș de pe podul Căteasca.

Conform anchetatorilor, există imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum bărbatul ia la ocazie o tânără și pleacă spre județul Dâmbovița. În autoturism anchetatorii au găsit urme de sânge, acesta fiind cel mai solid indiciu că el ar fi ucis-o pe femeie.

Procurorul-șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din PICCJ, Marius Iacob, a declarat că suspectul, care a fost audiat la Poliția Topoloveni, în noaptea de miercuri spre joi, nu și-a recunoscut fapta, refuzând să facă declarații.

„Avem un suspect principal față de care s-a început urmărirea penală pentru omor deosebit de grav, tâlhărie și profanare de morminte. A fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie dus la instanță
cu propunerea de arestare preventivă”, a anunțat Marius Iacob.

Potrivit acestuia, în noaptea de 24 spre 25 mai bărbatul „a acostat-o pe femeie, Iuliana N., pe care a transportat-o cu mașina într-un loc nestabilit încă, unde a deposedat-o de mai multe bunuri, a ucis-o, după care a segmentat cadavrul și l-a aruncat în râul Argeș”.

El a precizat că acest caz a fost preluat de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, astfel că suspectul, aflat acum în arestul Poliției Argeș, va fi dus pentru audieri la București.

„Urmează să stabilim care a fost motivul crimei. Învinuitul a refuzat să dea declarații. Din datele noastre rezultă ca a ucis-o în judetul Argeș, vom vedea dacă a și violat victima. Cel mai probabil, ar fi ucis-o pe femeie acasă la el, a segmentat cadavrul și a aruncat cadavrul sau o parte din el de pe podul de la Căteasca. Nu se știe cu ce a tranșat-o. El a fost condamnat în trecut pentru viol și a fost eliberat condiționat în luna aprilie 2013, iar ulterior a mai suferit condamnări pentru furt și pentru trecere frauduloasă a frontierei”, a spus Marius Iacob, la finalul audierilor de la Poliția Topoloveni.

La rândul său, șeful Direcției de Investigații Criminale din IGPR, Viorel Vasile, a declarat că bărbatul a fost identificat în baza declarațiilor unor martori și ale unor imagini de pe camerele de supraveghere.

„Identificarea lui s-a făcut atât prin declarații de martori, cât și prin imaginile de pe camerele video. Sunt mai mulți martori care au făcut precizări ce au condus la identificarea lui. El a fost chemat la poliție pentru a da detalii despre autoturismul pe care l-a condus, care este al fratelui lui. În prezența lui a fost examinat autoturismul Hyundai, în care au fost găsite urme brun roșcate, pe care urmează să le examinam după ce avem toate datele de la expertizele criminalistice și de la medicina legală”, a spus chestorul Viorel Vasile.

Cadavrul unei femei fără cap, fără mâini și fără picioare a fost găsit de un cioban, sâmbătă, în râul Argeș, în localitatea dâmbovițeană Petrești, satul Ionești.

Rudele unei femei de 36 de ani din localitatea dâmbovițeană Valea Mare au alertat Poliția, sâmbătă seară, despre dispariția acesteia după ce a fost dat publicității cazul femeii al cărei cadavru a fost găsit în râul Argeș.

Femeia, Iuliana Neblea, în vârstă de 36 de ani, era divorțată, lucra la o fabrică de pâine din Topoloveni (Argeș) și făcea zilnic naveta din localitatea Valea Mare din Dâmbovița, unde locuia împreună cu concubinul ei. Sora femeii dispărute a susținut că bărbatul cu care aceasta trăia în concubinaj ar fi recunoscut-o la morgă, după semnele particulare.

„Ultima dată a vorbit la telefon cu concubinul ei vineri seară, pe la ora 22.00, când a plecat de la fabrică și se ducea la mașina de ocazie, iar el urma să o aștepte. Bărbatul a așteptat-o câteva ore pe merginea drumului, să coboare din mașina de ocazie, iar pe la 02.00 a venit la mine și mi-a spus că sora mea nu a ajuns încă. Atunci am sunat-o și eu și avea telefonul închis. Am fost împreună cu el la morgă, dar eu nu m-am putut uita la cadavru, doar el a intrat. El spune că ea ar fi, însă anchetatorii nu ne-au spus nimic clar. Ne-au luat probe ADN mie și fetiței sorei mele”, a spus sora femeii dispărute, Mihaela Sârbu.

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri au fost mobilizați la căutările din Argeș și Dâmbovița ale rămășițelor trupului femeii găsite tranșate, iar ofițeri specialiști de la direcțiile de Investigații Criminale și de Operațiuni Speciale din IGPR, precum și de la Institutul Național de Criminalistică, au fost trimiși în Dâmbovița pentru a sprijini ancheta în acest caz.

Luni, anchetatorii au găsit piciorul stâng al unui cadavru uman în albia râului Argeș, în apropiere de zona unde a fost găsit cadavrul, iar marți a fost găsită o mână, la aproximativ 200 de metri în amonte de podul de la Ionești, după ce s-a decis golirea temporară a barajului de la Golești, nivelul râului Argeș scăzând considerabil.

VREMEA. Avertizare METEO de ploi torențiale, vijelii și grindină în toată țara

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
S-a produs marea ÎMPĂCARE. Simona HALEP nu părea în stare: Securea e îngropată
Cel mai ghinionist campion mondial din istoria fotbalului. A rămas fără deget din cauza verighetei...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice