Bărbații arestați în Prahova plănuiau un jaf de 300.000 de euro. „Croitoriu era creierul, iar Baciu era o veritabilă mașină de război”

Bărbații arestați în Prahova plănuiau un jaf de 300.000 de euro. Croitoriu era creierul, iar Baciu era o veritabilă mașină de război
Publicat: 16/04/2013, 09:53
Actualizat: 31/01/2019, 20:07

Cei doi bărbați acuzați că, joi seară, intenționau să jefuiască un cazino ilegal din Câmpina se așteptau să plece cu aproximativ 300.000 de euro, victimele vizate fiind rude ale interlopului Ion Clămparu și membri ai clanurilor Ghenosu și Săceanu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Ovidiu Adrian Croitoriu și Sergiu Baciu plănuiau de un an să intre în cazinoul ilegal din Câmpina și să-i jefuiască pe jucători, în condițiile în care știau că acolo sunt puse în joc sume de ordinul sutelor de mii de euro.

Ovidiu Adrian Croitoriu, din Botoșani, și Sergiu Baciu, basarabean cu cetățenie română, au pregătire militară, după ce ar fi absolvit cursurile unei școli de profil din Sibiu.

Ulterior, Baciu s-a înrolat în Legiunea străină și ar fi ucis mai multe persoane, susțin aceleași surse.

Revenit în România, Baciu a pus la cale împreună cu Croitoriu, timp de un an, toate detaliile loviturii de la cazino. „Croitoriu era creierul, iar Baciu era o veritabilă mașină de război”, au mai spus sursele citate.

Cei doi erau atât de bine pregătiți din punct de vedere militar, încât au stabilit să intre singuri în cazinoul ilegal din Câmpina, chiar dacă știau că în locul unde urma să aibă loc partida de poker ar fi dat peste cel puțin șapte bărbați, toți membri ai lumii interlope, care ar putut să reacționeze violent.

Dacă victimele jafului ar fi reacționat violent, cei doi stabiliseră să-i ucidă pe loc cu un pistol Makarov cu amortizor, pe care îl aveau asupra lor, potrivit acelorași surse.

De pe această armă, anchetatorii au prelevat probe ADN, pentru a verifica dacă acestea se potrivesc cu cele din alte dosare ale unor infracțiuni comise cu violență, susțin sursele citate.

Persoanele pe care Baciu și Croitoriu intenționau să le jefuiască joi sunt, potrivit anchetatorilor, doi fini ai liderului interlop Ion Clămparu și membri ai clanurilor Ghenosu și Săceanu.

Ovidiu Adrian Croitoriu și Sergiu Baciu au fost prinși în urma unui flagrant organizat în Câmpina, joi seară, când în mașina cu care mergeau aceștia au fost găsite un pistol cu glonț prevăzut cu amortizor, care avea în încărcător șapte cartușe calibru 9 mm, precum și alte 17 cartușe de același calibru aflate în diferite locuri din autoturism și un pistol cu gaz. Tot în mașină au fost găsite trei cagule, mai multe coliere din plastic destinate imobilizării, două perechi de mănuși, două lanterne, un cuțit tip briceag, două arme albe tip box din metal și alte obiecte ce puteau fi folosite la imobilizarea victimelor, precizează sursa citată.

Ei au fost arestați preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie de sâmbătă a Tribunalului Prahova, la propunerea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Ploiești.

Cei doi fac parte dintr-o grupare infracțională formată din cetățeni moldoveni și români, specializată în infracțiuni de violență, cu folosirea armelor de foc, potrivit DIICOT.

Gruparea a fost destructurată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiesti, împreună cu ofiteri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Ploiești.

Potrivit anchetatorilor, din cercetări a rezultat că membrii grupării intenționau sustragerea, prin violență și folosirea armelor de foc, a unor sume importante în valută, rezultate din organizarea ilegală de jocuri de noroc, de către membri cunoscuți ai lumii interlope prahovene, într-o incintă din Câmpina.

În acest caz, au fost făcute cinci percheziții în București și în Câmpina, la locuințele învinuiților și la cazinoul ilegal, în urma cărora în casa unui alt membru al grupării au fost găsite 42 de cartușe și un pistol.

La acest caz au colaborat și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești, BCCO București și lucrători SIAS și SAS.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern