Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu a încercat să se sinucidă în fața polițiștilor

Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu a încercat să se sinucidă în fața polițiștilor
Publicat: 28/05/2014, 12:32
Actualizat: 05/02/2019, 07:24

Potrivit anchetatorilor, fapta s-a petrecut miercuri dimineață, când un echipaj de Poliție a mers la domiciliul lui Adrian Zglobiu pentru a pune în aplicare o dispoziție a procurorului de caz privind însoțirea bărbatului la expertiza psihiatrică ce urma să fie făcută la Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare.

La vederea oamenilor legii, bărbatul a fugit în spatele casei și, cu un cuțit, a început să-și provoace răni pe brațe, pe gât și pe abdomen. El a fost imobilizat de unul dintre agenții prezenți.

La fața locului, a fost chemată o ambulanță și, după ce a fost pansat, Adrian Zglobiu a fost dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Medicii spun că bărbatul și-a provocat răni superficiale, care nu îi pun viața în pericol.

Adrian Zglobiu a fost dus încă de luni la Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare pentru a fi suspus unei expertize psihiatrice complexe, acțiune ce ar putea dura și câteva săptămâni.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Adrian Zglobiu va fi expertizat psihiatric până când medicii vor stabili cu certitudine dacă este sau nu sănătos și dacă are discernământ, acțiune care ar putea dura mai multe săptămâni.

„Nu putem ști cât durează. Este posibil, dacă medicii vor să-l interneze, să dureze și câteva săptămâni. Vorbim aici despre o evaluarea psihiatrică, o acțiune complexă. Nu este dus la doctor ca să vedem dacă are o rană sau o vânătaie. Vrei să vezi dacă este întreg la cap, dacă are discernământ. Dacă este sănătos. Cum gândește, cum judecă astăzi, sau mâine, sau poimâine. Dacă are căderi de memorie, reveniri de memorie, se enervează sau nu se enervează. Asta presupune expertiza psihiatrică: să vezi cum se comportă un om în timp. Va fi expertizat atât cât consideră specialiștii că este nevoie”, au precizat, luni, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanța, l-a scuipat în față, de la o distanță foarte mică, pe președintele Traian Băsescu, în momentul în care acesta a coborât de pe nava școală „Mircea”, la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc, sâmbătă, în dana de pasageri a Portului Constanța.

După incident, bărbatul a fost imobilizat de către ofițerii SPP, în timp ce șeful statului s-a șters cu mâna pe față, apoi a continuat să stea de vorbă cu câțiva oameni din mulțimea adunată în terminalul de pasageri al Portului Constanța, după care s-a urcat în mașină și a plecat din port.

După ce a fost imobilizat de ofițerii SPP, bărbatul a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar aceștia l-au dus la sediul Poliției Județene Constanța, ulterior fiind audiat și la Parchetul Tribunalului Constanța. Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara că acesta a susținut în fața anchetatorilor că gestul său, de a-l scuipa pe președinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

De asemenea, Adrian Zglobiu le-a spus jurnaliștilor că a fost deranjat de cântecele patriotice de la ceremonie, „cântate pentru Băsescu”. „După ce a vândut flota vrea cântece patriotice?”, spunea constănțeanul.

Întrebat apoi dacă regretă gestul făcut, bărbatul a răspuns: „Regret că nu am emigrat din România, că am fost fraier să rămân”.

Bărbatul a fost reținut de procurori în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru ultraj, loviri și alte violențe, dar ulterior anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în cazul său, el fiind cercetat pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

În noaptea de duminică spre luni, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Poliției, după expirarea ordonanței de reținere. El le-a spus jurnaliștilor care l-au așteptat la ieșirea din arest că nu face parte din nicio formațiune politică.

Luni, reprezentanții Parchetului Tribunalului Constanța au anunțat că președintele Traian Băsescu a depus plângere penală împotriva bărbatului pentru infracțiunea de ultraj, plângerea fiind transmisă prin e-mail.

În aceste condiții, procurorii au preluat dosarul de la Poliția Constanța, cercetările fiind făcute pentru infracțiunile de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice.

Președintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă, în Portul Constanța, la ceremonia de întoarcere a navei școală „Mircea” din voiajul anual de instrucție. Șeful statului a înmânat echipajului navei școală „Mircea” Ordinul „Virtutea Maritimă” – în grad de Ofițer, cu însemn de pace, cu care a fost decorat pavilionul vasului, iar după ceremonie a făcut o vizită la bordul navei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația