Barna: România are nevoie de un nou Guvern care să aibă ca obiectiv alegerile anticipate

Barna: România are nevoie de un nou Guvern care să aibă ca obiectiv alegerile anticipate
Dan Barna a declarat, la finalul discuțiilor cu Klaus Iohannis, că a vorbit cu șeful statului despre necesitatea unui nou Guvern care să aibă ca obiectiv principal organizarea alegerilor anticipate în luna februarie sau martie a anului viitor.

„S-a discutat despre necesitatea unui nou Guvern. Guvernul Dăncilă a fost demis de către Parlament și România are nevoie de un nou Guvern, care să aibă ca obiectiv realizarea de alegeri anticipate în februarie-martie anul viitor, obiectiv despre care USR vorbește de mai bine de un an de zile”, a afirmat Dan Barna, vineri, după încheierea consultărilor cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni.

Și Ludovic Orban a spus, la finalul consultărilor de la Cotroceni, că PNL ar susține alegeri anticipate, dacă va există un consens între partidele parlamentare pe acest subiect.

„Voi asculta opțiunile partidelor și voi propune o soluție de Executiv cu un mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă și eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura acestea”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă joi.

Șeful statului a mai spus că „cea mai bună soluție pentru redarea legitimității Parlamentului este, evident, întoarcerea cât mai rapidă la votul cetățenilor, adică alegeri anticipate”. El a precizat că acest lucru nu poate fi realizat dacă nu există un consens al formațiunilor parlamentare actuale.

Singurul partid care nu va participa la consultările de la Cotroceni este PSD, deoarece nu a existat o decizie în CEx care să dea mandat în acest sens, a anunțat Viorica Dăncilă.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.

Inchide