Baronul Mircea Govor, anchetat de DNA pentru CORUPȚIE. Procurorii s-au autosesizat în această dimineață, după ce Gândul a publicat ÎNREGISTRAREA din ședința PSD unde se detalia aranjarea alegerilor

Baronul Mircea Govor, anchetat de DNA pentru CORUPȚIE. Procurorii s-au autosesizat în această dimineață, după ce Gândul a publicat ÎNREGISTRAREA din ședința PSD unde se detalia aranjarea alegerilor
Publicat: 11/11/2014, 17:01
Actualizat: 11/11/2014, 17:33

Surse judiciare au declarat, în urmă cu puțin timp, pentru gândul că Mircea Govor este investigat pentru infracțiunea de „folosire a influenței în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite prev. de art. 13 din Legea 78/2000 modificată”.

gândul a relatat luni că primari, consilieri, directori de deconcentrate sau directori de școli au fost puși pe lista neagră de PSD. Cel puțin asta s-a întâmplat la Satu Mare, unde, supărat că a pierdut alegerile în județ, președintele organizației și vicepreședinte al CJ, Mircea Govor, a convocat, pe 4 noiembrie, o ședință de criză în care i-a amenințat pe aceștia cu demiterea și tăierea fondurilor, dacă în turul II Victor Ponta nu va câștiga alegerile.

„Deci nu se mai poate. Dacă vreți să lucrăm bine împreună, bine, dacă nu cu asta basta. (…) Cei care nu veți avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Județean și cât am posibilitate, nu o să primiți niciun cinci bani. Când se repartizează bugetul – zero și garantez că niciunul nu mai primește nimic. Stați și muriți, asta e viața. (…) Și-o spun foarte clar. Toți directorii de deconcentrate care au fost numiți politic, directorii de școli, toți care au fost numiți politic dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă”, îi amenință Govor, potrivit unei înregistrări obținute de gândul.

Cu tăierea fondurilor au fost amenințați și reprezentanții bisericii, cu care, susține Govor, a discutat pentru sprijin pe 16 noiembrie. În înregistrare se poate auzi planul pe care îl face șeful PSD Satu Mare pentru duminica alegerilor. Govor cere mobilizarea maximă a activului de partid în fața secțiilor de votare, unde să-i sfătuiască pe oameni să voteze cu Ponta. Victor Ponta s-a clasat pe locul al doilea în județ, fiind devansat de Klaus Iohannis cu 0,6%.

Contact de gândul, Mircea Govor admite că a avut o ședință cu primarii și aleșii locali ai PSD, dar susține că nu i-a amenințat pe șefii de deconcentrate și pe directorii de școli, comentând că probabil înregistrarea este „o făcătură a cuiva”. El recunoaște însă că a discutat și cu preoții din județ, cu care afirmă că are o relație foarte bună. Govor e contrazis însă de inspectorul școlar Claudiu Mondici, care a confimat pentru gândul că a participat pe 4 noiembrie la ședința PSD.

UPDATE. DNA a transmis următorul răspuns pentru gândul:

Raspuns DNA

„La solicitarea dvs. din data de 11 noiembrie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Având în vedere informațiile apărute în mass-media, referitoare la posibila implicare a lui GOVOR Mircea-Vasile, președinte al organizației județene Satu Mare a unui partid politic, în săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea s-au sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite prev. de art. 13 din Legea 78/2000 modificată.

Din datele și informațiile deținute a rezultat următoarea situație de fapt :

La data de 4 noiembrie 2014, după primul tur al alegerilor pentru funcția de președinte al României, GOVOR Mircea-Vasile, în calitate de președinte al organizației județene Satu Mare a unui partid, i-a convocat la o ședință pe membrii respectivului partid, care dețin funcții de conducere în instituțiile deconcentrate, primari, aleși locali și județeni ș.a. Cu ocazia acelei ședințe, GOVOR Mircea-Vasile i-a amenințat pe participanți că se va folosi de influența și autoritatea funcției sale pentru a-i destitui pe acei membri de partid care dețin funcții de conducere în instituțiile deconcentrate și care nu aduc voturi suplimentare pentru candidatul susținut de partidul respectiv în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Cu aceeași ocazie, GOVOR Mircea-Vasile i-a amenințat pe primarii și aleșii locali ai partidului că va uza de influența și autoritatea sa pentru a le tăia alocațiile bugetare dacă nu vor aduce voturi în plus la turul doi al alegerilor pentru candidatul susținut de partidul respectiv .

Ședința din 4 noiembrie 2014 a fost înregistrată de unul dintre participanți, înregistrarea fiind postată pe mai multe site-uri de pe internet, iar redarea în formă scrisă a fost publicată/difuzată de mai multe ziare, posturi de radio și televiziune începând cu data de 10 noiembrie 2014″.

Reacția lui Govor: „O să merg la orice instituție a statului și nu mă sustrag”

Mircea Govor a declarat că va merge la DNA dacă va fi chemat. „Au participat 120 de persoane la ședință, din care șefi de organizații, 60 de persoane. Nu a fost chia așa exagerat. Se vrea să nu facem campanie electorală. Toți facem așa. Am zis că îi dăm afară din partid nu de la instituții. Nu am vorbit cu nimeni de bani. Eu nu am discutat așa ceva cu directorii. Sunt de acord cu orice. Mi se pare exagerat să spui că am vorbit. Pot să repet de 100 de ori, unii directori sunt membri de partid. Șeful DSV nu e. Șeful inspectoratului școlar e membru PSD. Șeful CAS este bolnavă și nu lucrează de câteva luni, doamna nu este membru PSD, nici nu a fost acolo. Vă trimit un tabel cu toți membrii de partid. Insistați pe un lucru pe care nu îl văd în lucru. Eu o să merg la orice instituție a statului și nu mă sustrag. La noi în România este o satisfacție să fii anchetat. A fost la hramul biseriic din Moftin. Suntem 90% ortodocși. Spun că preotul a făcut bine că a zis votați Victor Ponta”, a declarat Govor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului