Băsescu, despre înregistrările cu președintele Rep. Moldova: Dodon e un grandoman

Băsescu, despre înregistrările cu președintele Rep. Moldova: Dodon e un grandoman
Publicat: 09/06/2019, 22:43

„Dodon bătea drumul Moscovei, dar să nu credeți că de fiecare dată s-a întâlnit cu Putin, s-a întâlnit cu mulți consilieri. Prietenia era așa de mare când Putin i-a spus că nu se poate integra Rep. Moldova în uniunea vamală. Spre exemplu, lipsa de interes pentru economia Rep Moldova. Putin nu e interesat dacă nu au gaze, țiței. Au struguri, mere, grâu pe care le consumă foarte bine europeni, in cadrul acordului de negociere”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

„Rușii vor să găsească soluția pentru feralizarea Ucrainei și le trebuie un exemplu, facem cum s-a făcut în Rep Moldova. Aici îi interesează. Eu nu cred că partidul lui Dodon primea aproape 1 milion de ruble. Eu cred că s-a umflat în pene ca să îi arate cât de bine e prizat el la Moscova. Dar nu cred că într-o țară ca Moldova finanțează un partid. Nu cred. Ei finanțează media.
(…) Dodon e un grandoman. Nu e bun. Pro europenii au avut de ales între două soluții ca să poată guverna. Ori fac alianță cu socialiștii lui Dodon, ori fac alianță cu oligarhul Plahotniuc. Sigur că pentru Rep Moldova e mult mai important să distrugă sistemul creat de Plahotniuc”, a mai spus Băsescu.

Presa de peste Prut a făcut publice, sâmbătă, înregistrări video în care Igor Dodon confirmă, în fața lui Vlad Plahotniuc, că primea până la un milion de dolari pe lună din Rusia, pentru întreținerea PSRM. În convorbirea cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon spune că primea 700 de mii – 1 milion de dolari pe lună de la ruși, dar că de la 1 aprilie finanțarea a fost oprită.

Dodon l-a întrebat pe vicepremierul rus Dmitri Kozak, în data de 6 iunie, ce să facă mai departe, având în vedere finanțarea. La rândul său, Kozak i-ar fi i-a promis că va vorbi cu Vlad Plahotniuc, ca să-i dea lui Dodon bani pentru partid.

Drept reacție, Dodon a declarat că întâlnirea a avut loc, dar declarațiile sunt montate.

foto: Hepta