Băsescu: „România ar trebui să refuze să primească imigranți pe teritoriul ei”

Redactor:
Clarice Dinu
Fostul președinte Traian Băsescu susține că România nu ar trebui să primească imigranți, comentând că aceștia vor veni aici cu familiile lor numeroase și nu vor putea fi integrați. „Răspunsul meu categoric este nu. România ar trebui să refuze să primească migranți pe teritoriul ei. Nu este jocul nostru, nu este problema noastră", a spus fostul șef al statului.

Traian Băsescu afirmă că Uniunea Europeană nu poate obliga România să primească imigranți, iar el, dacă ar mai fi președinte, ar convoca CSAT și ar cere consolidarea supravegherii frontierelor.

„Legislația europeană aflată în vigoare spune că în astfel de situații imigrantul este trimis în locul pe unde a intrat în Europa și apoi repatriat. După părerea mea, România face un gest gratuit acceptând. Eu aș convoca ședința CSAT și aș cere consolidarea supravegherii frontierelor”, a spus fostul președinte la B1 tv.

Băsescu a adăugat că tara noastră ar trebui să refuze primirea imigranților, deoarece aceștia nu vor mai pleca de pe teritoriul României, ci chiar își vor aduce familile numeroase.

„Răspunsul meu categoric este nu. Româniai ar trebui să refuze să primească migranți pe teritoriul ei. Nu este jocul nostru, nu este problema noastră. Dacă cineva crede că a primi un număr de câteva mii de cetățeni care vin din Siria, din Libia, din nordul Africii, vă pot spune că nu este o simplă chestiune de cazare. În momentul în care i-ai acceptat pe teritoriu tău trebuie să le asiguri educație, învățarea limbii române, sănătate, păstrarea culturii și a obiceiurilor.  Iar chestiunea că vor fi cazați în România doar doi ani trebuie să o uitați. Eu știu ce frumos e să mintă UE. Vor atrage familiile lor numeroase din țările în care se află”, a spus Băsescu.

Fostul președinte a declarat că România a avertizat că Europa se grăbește cu „transferul de democrație” în țări precum Libia, Egipt sau Siria. „România a spus în forurile cele mai înalte: nu distrugeți dictatura din Libia pentru că reversul va fi un haos, pentru ca vom face un nou Irak acolo. Cei care și-au asumat responsabilitatea de a transfera democrrație europeană în țări ca Libia, Egipt, aceia trebuie să își asume acum efectele. Lecția pe care o primește astăzi Europa este lecția propriei ei nesăbuințe”, a afirmat Băsescu.

În cazul Siriei, de unde vin cei mai mulți ditre refugiați, fostul șef al statului a spus că din punctul său de vedere ar trebui finanțată armata siriană pentru a lichida ISIS. Băsescu a precizat că acestă poziție a avut-o și în întâlnirile la nivel înalt pe care le-a avut.

„Poate să ne dea UE să ne dea oricâți bani, însă nu le poate asigura identitatea culturală a acestor oameni. România e o țară creștină. A-i primi nu înseamnă a le asigura cazarea. Trebuie să le dai dreptul de a se manifesta cultural, mai consturim moschei, trebuie să le facem școli în limba lor. În momentul în care îți asumi acest lucru, îți asumi o list lungă de responsabilități. Noi nu reușim să integrăm romii de atâția ani, cum să reușim să îi integrăm pe aceștia. Vorbim despre șiiți și sunniți”,  a mai spus fostul președinte.

O nouă reacţie din partea prinţului Liechtenstein despre împuşcarea ursului Arthur. Declaraţie incredibilă ”Este o...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”
Faza zilei la Madrid! Simona Halep și-a lăsat iubitul singur, iar o fană a pus...
Pe Cristian Boureanu l-au ajuns problemele vârstei. Unde a fost surprins fostul soț al Valentinei...
Inedit: Un fermier belgian a mutat accidental graniţa cu Franţa
BANCUL ZILEI – Bancherul și degetul plăcerii nebănuite
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cât costă mașina în care Gigi Becali a rămas fără permis. 'Conduce Luțu o lună'
S-a aflat secretul! De ce evită Lidl o anumită zonă geografică din România. Nu e...
Această tânără atractivă era pe stradă și a întâlnit un străin. Este uluitor ce a...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Țara unde populația vaccinată în proporție de 85% intră în lockdown. Ce vaccin au folosit
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide