Bătaie într-o școală din Vaslui. Greu de crezut ce au făcut doi profesori din Viișoara

Bătaie într-o școală din Vaslui. Greu de crezut ce au făcut doi profesori din Viișoara
Publicat: 30/01/2015, 21:38

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui a hotărât schimbarea din funcție a directoarei Școlii Viișoara, Laura Sandu, pentru conduită necorespunzătoare în colectiv, după ce a avut o altercație cu profesorul de engleză Valentin Isac, în biroul de contabilitate al unității școlare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia luată de conducerea ISJ Vaslui s-a făcut în baza raportului comisiei de disciplină constituită la școala din Viișoara, în urma conflictului dintre directoarea școlii și profesorul de engleză.

„În baza acestui raport, s-a emis decizia de eliberare din funcție a directorului Laura Isac, de la Școala Viișoara. Totodată, printr-o altă decizie, s-a hotărât detașarea în interesul învățământului a unui alt cadru didactic din unitate școlară pe postul de director, respectiv a profesorului de educație fizică Florinel Urscahe”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Narcis Aprodu.

În ceea ce-l privește pe profesorul de engleză cu care directoarea Laura Isac a avut altercația, acesta a fost sancționat cu diminuarea cu 15% a salariului pe o perioadă de șase luni.

Fosta directoare a școlii din Viișoara nu a fost sancționată și cu diminuarea salariului întrucât, potrivit oficialilor ISJ Vaslui, nu pot fi aplicate două măsuri disciplinare pentru aceeași faptă.

Ancheta la Școala Viișoara a fost declanștă la începutul lunii decembrie 2014, după ce directoarea școlii și profesorul de engleză s-au bătut în incinta unității de învățământ, altercație ce ar fi pornit de la faptul că profesorul nu a întocmit o situație care trebuia predată Inspectoratului Școlar la un anumit termen.

Scandalul ar fi fost provocat de către Valentin Isac, care desfășoară și activități de secretariat la unitatea de învățământ, fiind încadrat cu o jumătate de normă, după ce directoarea școlii i-ar fi solicitat o situație cu termen care trebuia transmisă ISJ.

Astfel, profesorul ar fi împins-o pe directoarea școlii, moment în care femeia a căzut între un birou și soba din biroul de contabilitate, unde a avut loc altercația. În timpul conflictului, directoarea școlii s-a apărat și l-ar fi zgâriat cu un pix pe gât pe profesorul de engleză, iar acesta ar fi lovit-o cu palmele peste față.

Directoarea școlii a depus ulterior o plângere la Poliție în care susține că ar fi fost lovită de către profesorul de engleză.

„O femeie în vârstă de 33 de ani, cadru didactic la școala din Viișoara (n.r. – directoarea unității de învățământ), a depus o plângere la Poliție, în care sesizează faptul că secretarul școlii (n.r. – profesorul de engleză) a lovit-o cu palmele peste față, în urma unei discuții în contradictoriu. La plângere, a fost anexat și un certificat medico-legal din care rezultă că victima altercației a necesitat două-trei zile de îngrijiri medicale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Polițiștii vasluieni fac în continuare cercetări în acest caz pentru loviri sau alte violențe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Primele declarații ale lui Șerban Copoț și ale magicianului Robert Tudor, după bătaia de la...
FOTO. Imaginile momentului cu Mădălina Ghenea! Ce a făcut în loja iubitului bulgar, alături de...
Doina și George, românii din Spania găsiți împușcați în cap, cu două cărți de joc...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Un şofer a încercat să fenteze coloana la graniţa cu Bulgaria. "Ia-o înapoi! Crezi că...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
10 mașini ce nu ar trebui să le cumperi niciodată la mâna a doua. Care...
VIDEO |Moarte tragică pentru un pilot român. Bărbatul s-a prăbușit cu planorul duminică seara
„Este ca un vierme de care nu scapi niciodată” Boala cu care Adrian Despot se...
BANCUL ZILEI. Vine Bulă acasă, iar Bubulina îl cercetează atent. Culmea, niciun fir de păr...
Explozie într-un apartament din Capitală. Un bărbat a fost prins sub o placă de beton
Andreea Bălan îi dă fatala lui George Burcea! Dar să vezi cu ce
Supa MINUNE care PREVINE DIABETUL! INGREDIENTUL vedetă este chiar...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
SE SCHIMBĂ HARTA României?! Anunțul făcut în direct la TV: Am făcut un proiect de...
Academicianul Marius Peculea a murit la vârsta de 97 de ani. A construit de la...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce se întâmplă cu familia Vulpiței și a lui Viorel Stegaru. Zvonurile care circulă prin...