Becali, despre DNA: Trebuie neapărat pus puțin la pământ, să stea el frumos, pe burtă / Procurorul se opune, de aia e convocat. Dar nu a fost așa vehement împotrivă

Becali, despre DNA: Trebuie neapărat pus puțin la pământ, să stea el frumos, pe burtă / Procurorul se opune, de aia e convocat. Dar nu a fost așa vehement împotrivă
Publicat: 16/01/2020, 11:17

Gigi Becali a spus, joi dimineață, la ieșirea din sala de judecată a ICCJ, că procurorul nu a fost „așa de vehement împotriva” cererii lui de reabilitare, iar dacă magistrații nu îi vor admite solicitarea, mai poate aștepta.

„Eu am spus că au trecut 4 ani (…) conform Codului Penal. Și am făcut faptele pe care le-am făcut și deja, consider eu, că m-am reabilitat și m-am îndreptat. Procurorul, el se opune, normal, de aia e convocat să se opună, dar nu a fost așa de vehement împotrivă. (…) Este doar o reabilitare. Dacă vor judecătorii să dea, dau, dacă nu mai trece un an și se face reabilitare de drept. M-ai înțeles?”, a spus Gigi Becali la ieșirea din sala de judecată a Inaltei Curți.

Acesta a precizat că a fost o bucurie să-l revadă pe judecătorul ICCJ Ionuț Matei.

„Chiar Ionuț Matei m-a condamnat, dar nici nu mi-a dat mult atunci, când se dădeau 7 ani, 8 ani, 9 ani, 10 ani. El mi-a dat 2. A fost și o bucurie să îl văd, adică”, a explicat finanțatorul FCSB.

„Nu mă interesează să aleg, să candidez nu mă interesează. Deci nu e mare lucru. Trebuie să o ceri, că dacă nu o ceri, nu o obții niciodată. Iar pentru reabilitarea de drept trebuie să aștept 8 ani jumate. Eu am făcut pușcărie degeaba și voi știți asta. De asta am venit să cer reabilitarea. Judecătorii știu că am făcut pușcărie degeaba. Omul care a dat pușcăria nu mai e aici, adică Livia Stanciu”, a susținut Gigi Becali, la Curtea Supremă, potrivit b1.ro.

De asemenea, omul de afaceri a menționat că nu vrea să mai intre în politica românească deoarece se teme să nu aoară iarăși dosare pe numele lui.

„DNA trebuie neapărat pus puțin la pământ, să stea el frumos, pe burtă, și să lase țara asta să respire, că au distrus-o. Au inventat tot felul de acuzații. Eu sunt Stan Pățitu. Eu am făcut pușcărie că mi s-a furat mașina și am dat whisky la hoți și eu în pușcărie. Am dat bani să se joace corect meciul de fotbal și au zis că e mită, deși nu e nicăieri în lume așa ceva”, a mai spus Becali.

În plus, Gigi Becali a menționat că momentan nu vrea să se mai mute cu familia în Grecia, dând de înbțeles că datorită Secției speciale de investigare a infracțiunilor din Justiție se simte în siguranță în România.

„Cea mai importantă într-o țară e Justiția. Dacă judecătorii sunt liberi și fac dreptate și familia ta e protejată, iubești țara aia. Dacă se desființează Secția aia (n. r. Secția specială de investigare a infracțiunilor din Justiție) și dacă apoi iar face pe DNA, că DNA deja era stăpânu țării, ei făceau, desfăceau, comandau la judecători… Că Dumbravă și Stanciu mi-au dat pușcărie… Atunci e o problemă dacă desființează Secția specială, nu mai e de stat în țara asta. Trebuie apoi să fii la mâna procurorilor, e nebunia lor, ei fac ce vor”.

Gigi Becali a fost eliberat din penitenciar, în 2015, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani și 6 luni în dosarul schimbului de terenuri cu MApN și a primit, ulterior, un spor de câteva luni în dosarul Valiza și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.