Benjamin Netanyahu a intrat preventiv în autoizolare, după contact cu o persoană bolnavă de Covid-19

Benjamin Netanyahu a intrat preventiv în autoizolare, după contact cu o persoană bolnavă de Covid-19
Benjamin Netanyahu a intrat preventiv în autoizolare, după contact cu o persoană bolnavă de Covid-19 / Sursă Foto: Shutterstock
Publicat: 14/12/2020, 22:56
Actualizat: 06/04/2021, 15:17

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a intrat, luni, în autoizolare preventivă, după ce a a avut contact cu o persoană diagnosticată cu infecţia Covid-19, anunţă Guvernul israelian, relatază site-ului Ynetnews.com.

Benjamin Netanyahu, în izolare izolare până vineri

„Benjamin Netanyahu va intra în izolare până vineri, după contact cu un pacient infectat cu noul coronavirus”, a transmis, luni după-amiază, Biroul premierului israelian.

Benjamin Netanyahu a primit rezultate negative la analizele pentru coronavirus efectuate duminică şi luni.

Conform unor surse citate de presa israeliană, Benjamin Netanyahu s-a întâlnit acum câteva zile cu Michael Kleiner, un membru al partidului său, Likud, diagnosticat ulterior cu infecţia Covid-19.

Benjamin Netanyahu s-a deplasat săptămâna trecută pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pentru primirea primului transport al vaccinului anticoronavirus produs de Pfizer/BioNTech.

Israelul, care are aproximativ nouă milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent peste 358.000 de cazuri de coronavirus şi peste 3.000 de decese.

Nouă victorie pentru Benjamin Netanyahu. Israelul stabilește relații diplomatice cu încă o țară din Asia

Guvernul israelian a anunțat că a stabilit relații diplomatice cu Regatul Bhutan, o națiune majoritar budhistă, vecină cu India.

Informația a fost publicată sâmbătă de către cotidianul israelian The Jerusalem Post, citat de către agenția de presă Mediafax.

Acordul prin care sunt stabilite relațiile diplomatice dintre cele două țări a fost semnat sâmbătă de către ambasadorul Israelului la New Delhi, Ron Malka, împreună cu omologul său din Bhutan, Vetsop Namgyel.

Potrivit aceleiași surse, Israelul și Bhutan  ar fi purtat negocieri secrete în acest sens în ultimul an.

Bhutan, o monarhie budhistă din Munții Himalaya, aflată în vecinătatea Indiei și a regiunii autonome chineze Tibet, este o națiune izolată, care a evitat de-a lungul vremii influențele externe și care are relații diplomatice cu doar 53 de state ale lumii.

Spre exemplu, MEDIAFAX notează că Bhutan nu are relații diplomatice cu țări precum Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Franța sau China.

Ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi, a discutat la telefon cu omologul său din Bhutan, Tandy Dorji.

„Vreau să mulţumesc Regatului Bhutan şi să salut decizia stabilirii relaţiilor diplomatice depline cu Israelul”, a declarat Ashkenazi.