Bivolaru se compară cu Iisus, în fața instanței: „Mă aflu într-o situație similară, condamnat pe nedrept”

Bivolaru se compară cu Iisus, în fața instanței: „Mă aflu într-o situație similară, condamnat pe nedrept
Publicat: 22/02/2017, 15:05
Actualizat: 02/10/2018, 15:59

Gregorian Bivolaru a fost adus, miercuri, la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se judecă apelul său pentru redeschiderea procesului, judecătorii urmând să se pronunțe în 14 zile asupra cererii.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia va fi definitivă, procesul ajungând aici după ce Tribunalul Sibiu a respins cererea redeschiderii procesului liderului MISA, care susține că a fost judecat în lipsă și nu a avut parte de un proces echitabil.

„Mă aflu într-o situație absolut tragică. Justiția nu trebuie să fie un izvor de nedreptate, iar în cazul meu a funcționat într-o direcție devastatoare. Dosarul a fost deschis la o comandă politică. Mă aflu în situația similară cu a lui Iisus care a fost condamnat și crucificat pe nedrept”, a spus, la proces, Gregorian Bivolaru.

Acesta a adăugat că pe perioada procesului la care a fost condamnat a avut statutul de azilant, motiv pentru care nu a putut veni în țară.

„Eu consider că e esențial să amintesc că omul nu este făcut pentru astfel de legi, ci astfel de legi sunt făcute pentru om. Omenia nu trebuie să dispară din justiție că am avea o justiție inumană”, a mai spus Guru Bivolaru în susținerea cererii sale.

Unul dintre avocații lui Gregorian Bivolaru a susținut, în fața magistraților, că liderul MISA nu s-a putut întoarce în țară în perioada în care a fost judecat și condamnat pentru act sexual cu un minor, pentru că ar fi fost persecutat de instituțiile statului și nu a renunțat în mod voluntar să se prezinte în fața instanțelor din România.

Un alt avocat a declarat că situația este „inedită și paradoxală”, deoarece partea vătămată a spus mereu că nu a fost victima lui condamnatului, ci a statului român.

„Partea vătămată trăit un coșmar timp de 13 ani, o traumă sufletească. Vrea să iasă din această calitate de victimă. Prin redeschiderea procesului, imaginea aceasta a ei de până acum poate fi ștearsă”, a spus avocatul, care a fost întrerupt de judecător pentru că nu avea mandat pentru a depune concluzii în apărarea părții vătămate.

De altfel, partea vătămată, Mădălina Dumitru, a fost și ea prezentă la judecarea apelului, aceasta declarând, în fața judecătorilor, că viața ei a fost distrusă din 2004 până în 2017 și a cerut, și ea, redeschiderea procesului, afirmând că este victima oamenilor legii, nu a lui Bivolaru.

„Nu sunt partea vătămată a lui Gregorian Bivolaru, ci a procurorilor, polițiștilor și jandarmilor. Am fost batjocorită ani întregi. În sala asta ar trebui să fie prezenți și procurorii care mi-au distrus viața”, a spus Mădălina Dumitru.

La ieșirea din sala de judecată, purtătorul de cuvânt al lui Gregorian Bivolaru, Cosmina Oprea, a declarat că „așa zisa parte vătămată a susținut de la început că nu este o victimă a lui Bivolaru”, iar liderul MISA vrea să se apere în mod direct în fața justiției.

„Avea 17 ani din câte îmi amintesc, singura instanță care a audiat-o și a ținut cont de declarația ei a fost instanța suedeză”, a spus, presei, Cosmina Oprea.

La procesul de la Alba Iulia au venit și susținători ai lui Gregorian Bivolaru, o parte intrând în sala de judecată.

În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, de instanța supremă, definitiv, la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori, caz în care a fost achitat de două instanțe inferioare. În acest caz, Bivolaru a fost arestat în martie 2004, sub acuzația că a întreținut relații și perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influența pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel București a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanță necompetentă.

Anchetatorii au stabilit că, în 2002 – martie 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen față de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum și în aprilie 2003, folosindu-se de calitățile de profesor yoga și mentor spiritual, Bivolaru ar fi întreținut acte sexuale cu alte două minore.

În august 2004, procurorii de la Parchetul Curții de Apel București l-au trimis pe Bivolaru în judecată pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală, corupție sexuală, trafic de minori și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Imagini incendiare cu Celine Dion! Starul a apărut pe coperta Vogue France la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Coreea de Nord sfidează ONU și lansează mai multe rachete balistice