BLACK FRIDAY la concerte: reduceri de până la 75%

BLACK FRIDAY la concerte: reduceri de până la 75%
Publicat: 20/11/2012, 16:46
Actualizat: 29/03/2019, 17:09

Reprezentanții rețelei de ticketing Biletoo și ai site-ului BLT.ro, în colaborare cu organizatorii de evenimente din România au decis să ofere iubitorilor de concerte reduceri cuprinse între 20% și 75%, vineri, în contextul BLACK FRIDAY, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

După succesul de anul trecut, când în doar câteva ore au fost vândute mii de bilete, reprezentanții rețelei de ticketing Biletoo și ai site-ului BLT.ro, în colaborare cu organizatorii de evenimente din România au decis, anul acesta, să readucă iubitorilor de concerte o zi cu reduceri de până la 75%, se spune în comunicat.

Astfel, vineri, între orele 00.00 – 23.59, cei interesați pot achiziționa online, de pe www.BILETOO.ro și www.BLT.ro, bilete la oricare din evenimentele afișate, cu reduceri cuprinse între 20% și 75%, iar între orele 9.00 – 22.00 (în funcție de programul magazinelor din rețeaua Biletoo) pot fi achiziționate bilete cu reduceri record și din magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), Sala Palatului, magazinele Flanco, librăriile Adevărul, Palatului Copiilor, Librăria Mihai Eminescu și altele. Rețeaua completă de magazine poate fi găsită pe www.BILETOO.ro.

BLACK FRIDAY se va desfășura doar vineri în rețeaua Biletoo și online pe www.BILETOO.ro și www.BLT.ro, aducând publicului consumator de evenimente reduceri între 20% și 75% la peste 50 de concerte, spectacole și piese de teatru. Întrucât la unele evenimente numărul de bilete care mai sunt disponibile nu mai este foarte mare, cei interesați trebuie să intre online începând cu ora 00.00 pe unul din cele două site-uri și să verifice reducerea la evenimentul dorit.

Reducerile sunt valabile la toate categoriile de preț aflate la vânzare, vineri, pe cele două site-uri, se mai spune în comunicat.

Deși se traduce „vinerea neagră”, „Black Friday” este, în SUA, o zi a profitului pentru comercianți și a ofertelor avantajoase pentru cumpărători, marcând debutul sezonului cumpărăturilor de sărbători și fiind considerată cea mai aglomerată zi din an în magazine. În SUA, „Black Friday” este vinerea de după Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day, a patra joi din noiembrie), marcată în calendar între datele de 23 și 29 ale lunii.

Marile magazine se deschid foarte devreme în această zi, chiar de la 4.00 dimineața, pentru o mulțime de oameni care așteaptă la coadă să beneficieze de multitudinea de oferte speciale. În ultimii ani, magazinele americane au început să-și deschidă porțile tot mai devreme în această vineri, ajungându-se ca unele să se deschidă de la 12.00 noaptea.

Chiar dacă nu este o sărbătoare publică, multe companii care nu activează în domeniul comerțului cu amănuntul le dau liber angajaților pentru a spori numărul de potențiali cumpărători.

Astfel, în mod tradițional, BLACK FRIDAY este cunoscută drept ziua în care se fac cele mai multe cumpărături din tot anul.

Numele dat acestei zile, la început în Philadelphia, înainte de 1966, când este consemnat într-un articol, nu a avut însă mereu o conotație pozitivă. BLACK FRIDAY este un nume dat de Departamentul de poliție din Philadelphia unei zile mai puțin plăcute pentru această instituție, având în vedere că avea de gestionat blocajele în trafic și aglomerația de pe trotuare de la primele ore ale dimineții până seara târziu și că această „febră a cumpărăturilor” a fost presărată și cu acte de violență și alte incidente.

Ulterior termenului BLACK FRIDAY i-a fost atribuită altă semnificație, ținând de contabilitatea primară, făcută de mână la acea vreme. Conturile cu sold negativ erau scrise cu roșu pentru a fi deosebite de cele cu sold pozitiv, scrise cu negru. Cumpărăturile din a doua zi după Ziua Recunoștinței îi ajutau pe comercianți să „iasă din roșu”, conturile lor trecând „pe plus” și putând fi scrise cu negru, de unde denumirea de „vinerea neagră”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică