Blocul care a luat foc în Sectorul 5 NU AVEA AUTORIZAȚIE de construcție. Locatarii au semnat PROMISIUNI bilaterale de vânzare/cumpărare

Publicat: 08/09/2018, 16:48
Actualizat: 25/03/2019, 23:31

Blocul nu avea autorizație ISU la incendiu, au declarat pentru Mediafax surse apropiate anchetei și, având în vedere că era prevăzut doar cu o ieșire, e posibil să nu dețină nici autorizație de construcție.

Și locatarii susțin varianta că dezvoltatorul imobiliar care a constuit blocul nu a obținut încă o autorizație de construcție, motiv pentru care nu le-a făcut acte de proprietate. Doecamdată, toată lumea din clădire a încheiat doar niște antecontracte sau promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare.

„Stăteam în casă, mă pregăteam să mă bag la somn. Venisem puțin mai devreme de la serviciu și am ieșit afară, am văzut că ardea șandramaua aceea de jos, curtea de lângă, ardea de ceva timp, se făcuse deja jar. În momentul acela, am închis geamurile, am sunat la pompieri și, când au venit, deja urcase flacăra până în acoperiș. A intrat flacăra și de acolo s-a tot întins. Până au reușit ei să-și întindă furtunurile, deja luase foc tot. Deja ieșiseră toți locatarii din bloc, ce să mai evacueze?… Nu erau acte făcute pe bloc, erau făcute doar antecontracte sau ceva promisiuni bilaterale. Abia am reușit cu chiu cu vai să ne facem mutație, să ne facem buletine și oricum au fost niște intervenții destul de complicate. Proprietarul a zis că va face (actele -n.r.) și că e în curs de rezolvare”, a declarat pentru Mediafax Marian Dumitrescu, locatar al blocului care a luat foc.

Un apartament de două camere în blocul respectiv a fost estimat de dezvoltator la aproximativ 45.000 de euro, iar oamenii au plătit un avans, iar apoi rate. Ei nu au primit și acte de proprietate pe locuințe, deși unii sunt mutați din 2013, 2014 și 2015, pentru că nu există autorizație de construcție.

„Contractul pentru gaze e individual. Pentru apă plăteam la Apa Nova. Aveam apometre, numai că nu aveam fiecare contract individual. Era la client contractul, dar se calcula cam câți metri am consumat fiecare. Nu s-a implicat nimeni, nu au făcut, au grăbit lucrurile, noi neavând unde să stăm, ni s-a promis, am făcut niște contracte de promisiune bilaterală, după care trebuia să reînnoim contractele. El promitea că ne vinde, noi promiteam că o să cumpărăm. Am dat un avans și pe urmă niște rate aferente, fiecare cum s-a stabilit. Apartamentul de două camere, cum era al meu, era evaluat la 45.000 de euro. Am dat 10.000 avans și 200 de euro rată pe lună. Am făcut la notar, în 3 exemplare. Toată lumea din bloc stătea așa, pe baza unei promisiuni bilaterale. Păi, dacă nu avea autorizație de construcție, pe ce putea să facă? Eu stau de 3 ani, din 2015. Exact după ce m-am mutat au apărut problemele. Nu aveam unde să stau, nu aveam ce să fac”, a declarat un alt locatar.

„A luat foc blocul. De la casă și s-a extins. Mai mult de atâta nu putem să știm exact. Am vorbit cu cei de la primărie, pentru moment așteptăm, ce să facem. Mă mutasem aici din 2014”, a mai spus o femeie.

În evidențele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov nu a fost identificată vreo solicitare din partea proprietarului blocului din Sectorul 5 care a ars pentru obținerea avizului de securitate la incendiu, anunță reprezentanții ISU.

Flăcările au izbucnit sâmbătă dimineață, la o locuință de pe strada Iordache Năstase, din Sectorul 5 al Capitalei și s-au extins la un bloc învecinat, anunță reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.Echipele de pompieri care interveneau pentru stingerea incendiului izbucnit la un bloc din sectorul 5 al Capitalei au solicitat sprijinul Apa Nova pentru suplimentarea presiunii pe rețeaua de hidranți.

Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri după INCENDIUL din Capitală. Un pompier a ajuns la spital

Focul au cuprins podul casei și s-a extins la mansarda blocului, de unde s-au propagat către etajele inferioare. Arderea s-a manifestat generalizat la mansardă, cu propagare la etajul 3, atât pe fațadă cât și pe orizontală. Blocul are aproximativ 50 de apartamente.

Pompierii au fost constituit echipe de căutare-salvare pentru evacuarea locatarilor și verificarea spațiilor interioare, în măsura în care acest lucru era posibil.

Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri după INCENDIUL din Capitală. Un pompier a ajuns la spital

Pompierii au acționat de la înălțime, utilizând autoscara, pe ambele capete ale blocului și de la nivelul solului pentru limitarea propagării la vecinătăți.

La fața locului au fost trimise 13 autospeciale de stingere, patru autoscări și trei echipaje SMURD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului