Bodyguarzii ucraineni care muncesc în UE au demisionat și au plecat la război. Între ei sunt și foști militari care vorbesc limba română

Bodyguarzii ucraineni care muncesc în UE au demisionat și au plecat la război. Între ei sunt și foști militari care vorbesc limba română
Caracter ilustrativ/Sursa/Facebook
Publicat: 26/02/2022, 17:00
Actualizat: 26/02/2022, 17:08

Mai mulți ucraineni care lucrează ca bodyguarzi în străinătate și-au abandonat slujbele bine plătite din țări ale Uniunii Europene și au plecat acasă pentru a se înrola în armată. Este vorba despre foste cadre militare în trupele speciale sau foști sportivi de performanță, care lucrau în cluburi sau gărzi de corp ale unor vedete sau oameni de afaceri.

Un fost ofițer în cadrul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) al Poliției Române, care după pensionare a plecat în Irlanda, unde lucrează ca gardă de corp, a povestit, pentru Gândul, că majoritatea colegilor de origine ucraineană au plecat deja spre țara lor.

Colonelul în rezervă român susține că cei mai mulți sunt bărbați cu înaltă pregătire militară, dintre care unii au origini basarabene sau sunt căsătoriți cu femei din Republica Moldova și sunt vorbitori de limbă română.

Basarabeanul Oleg luptă pentru țara soției sale

Este și cazul lui Oleg, un fost cadru militar din Republica Moldova, căsătorit cu o femeie din Odesa. Ca urmare, a decis să plece și să lupte pentru țara soției sale, spune Dan Dumitru.

„În Irlanda sunt mulți ucraineni. Majoritatea lucrează pe șantiere, dar există și un număr important de persoane care lucrează în domeniul pazei și protecției. Sunt foști militari sau sportivi specializați în arte marțiale. Unii predau aici sporturi de contact”, a declarat, pentru Gândul, colonelul (r) Dan Dumitru.

În același timp, ofițerul român în rezervă a declarat că, din ce a aflat de la colegii săi, la fel au procedat și bodyguarzii ucraineni din alte țări ale Uniunii Europene, care au plecat imediat la război, abandonându-și posturile bine remunerate, în raport cu salariile din Ucraina.

Sursa citată a precizat că salariul pentru o gardă de corp cu pregătire militară este de 3.200-3.500 de euro, în timp ce un șofer VIP are un salariu de aproximativ 2.800 de euro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase