Bogdan Despescu la sediul MAI: ”Vor exista mai mulți polițiști în mediul școlar. Structura nou înființată va funcționa odată cu începerea anului școlar”

Bogdan Despescu la sediul MAI: ”Vor exista mai mulți polițiști în mediul școlar. Structura nou  înființată va funcționa odată cu începerea anului școlar”
Publicat: 01/09/2020, 18:53
Actualizat: 01/09/2020, 19:13

Bogdan Despescu a susținut o conferință de presă în urmă cu puțn timp despre elaborarea unui nou Plan Național de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, anunțând înființarea unei noi structuri în cadrul Poliției Române, denumită ”Politia Siguranță Școlară” care se va concentra pe  prevenirea consumului de droguri,  traficului de persoane și violenței juvenile în vederea îmbunătățirii unui sistem educațional antiinfractional. Astfel, posturile alocate Poliției Române au fost suplimentate cu un număr de 266 de funcții de polițiști.

Marcel Vela a elaborat un nou Plan Național de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic

Bogdan Despescu: ”Marcel Vela a elaborat un nou Plan Național de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic”

”La inițiativa ministrului de Interne, Marcel Vela, a elaborat un nou Plan Național de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, și pentru prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitare”. (…)

MAI a decis să înființeze o nouă structura în cadrul Poliției Române, denumită ”Politia Siguranță Școlară” care se va concentra pe  prevenirea consumului de droguri,  traficului de persoane și violenței juvenile în vederea îmbunătățirii unui sistem educațional antiinfractional.

Bogdan Despescu: ”Vor exista mai mulți polițiști în mediul școlar odată cu începerea anului școlar. Se suplimentează posturile alocate Poliției Române, cu un număr de 266 de funcții de polițiști”

”Țînând cont de preocuparea MAI în ceea ce privește siguranța elevilor și a cadrelor didactice, ministrul Afacerilor Interne a luat decizia înființării unei structuri distincte în cadrul Poliției Române. Structura nou înființată va îmbunătăți parteneriatul școală-autorități în vederea îmbunătățirii unui sistem educațional antiinfractional. Astfel, vor exista mai mulți polițiști în mediul școlar, respectiv în procesul educațional. Politstii vor identifica mediile favorabile comiterii de infracțiuni și vor stabili cu reprezentanții unităților de învățământ, cu reprezentanții ONG-urilor, precum și cu autoritățile locale. Structura nou înființată, denumită ”Politia Siguranță Școlară” va acordă o mare importanta măsurilor preventive, concentrându-se pe identificarea factorilor generatori și eliminarea din timp a potentialilor riscuri, în principal pentru prevenirea consumului de droguri,  trafic de persoane și violență juvenilă. Structura se constituie prin ordin al MAI, prin suplimentarea posturilor alocate Poliției Române, cu un număr de 266 de funcții de polițiști. Structura va funcționa odată cu începerea anului școlar, atât la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, cât și la nivelul inspectoratelor județene de poliție, respectiv  Direcției generale de Poliție a Municpiului București”, a declarat chestorul-sef de politie la sediul MAI.

Declarații de presă, la sediul MAI

Declarații de presă, la sediul MAI

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Tuesday, September 1, 2020

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
FMI a redus prognoza de creștere economică pentru România în 2024