Bogdan Niculescu Duvăz, fost ministru, a murit | Petre Roman: E o pierdere considerabilă. Era un om inteligent, pregătit / Traian Băsescu: E un politician care a plecat fără să spună toate cele ce erau de spus de Revoluție, mineriade

Bogdan Niculescu Duvăz, fost ministru, a murit | Petre Roman: E o pierdere considerabilă. Era un om inteligent, pregătit / Traian Băsescu: E un politician care a plecat fără să spună toate cele ce erau de spus de Revoluție, mineriade
Publicat: 17/11/2019, 08:39

„In aceasta seara, Bogdan Niculescu-Duvaz ne-a parasit! A plecat intr-o lume mai buna, in care sa isi arate sufletul mare… Drum bun, prieten drag! Mergi linistit acolo sus, printre stele…”, a scris Gabriel Ispas, fost secretar de stat în Ministrul Educației.

Bogdan Nicolae Niculescu Duvăz s-a născut pe 14 decembrie 1949 la București. El a avut șapte mandate de deputat și a fost membru al PSD din anul 2003. Acesta a fost ministru în Guvernele Petre Roman, Victor Ciorbea și Adrian Năstase.

Dan Matei Agathon: Un vechi și bun prieten ne-a părăsit, Bogdan Niculescu Duvăz

Fostul ministru al Turismului în Guvernele Văcăroiu și Năstase, Dan Matei Agathon, a afirmat, după moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz, că „un vechi și bun prieten ne-a părăsit”.

„Un vechi și bun prieten ne-a părăsit. Dumnezeu sa-l ierte pe Bogdan Niculescu-Duvaz!”, a scris Dan Matei Agathon, sâmbătă, pe Facebook.

Ioan Mircea Pașcu, după moartea lui Duvăz: Un politician serios. Eu unul, nu te voi uita, Bogdane!

Ioan Mircea Pașcu a afirmat că nu îl va uita niciodată pe Bogdan Niculescu Duvăz. Fostul europarlamentar PSD a precizat că acesta a fost „un politician serios și discret”, unul dintre primii membri ai Frontului Salvării Naționale (FSN).

„Am aflat cu multă durere ca astăzi a încetat din viața, Bogdan Niculescu Duvaz, unul din primii membri ai Frontului Salvării Naționale, un politician serios și discret, care a fost o prezenta semnificativă in viața politica românească timp de mai mult de 20 de ani. Eu unul, nu te voi uita, Bogdane!”, a scris Ioan Mircea Pașcu, sâmbătă, pe Facebook.

Petre Roman, despre moartea lui Duvăz: E o pierdere considerabilă. Era un om inteligent, pregătit

Petre Roman a declarat, că moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz este o pierdere considerabilă. Fostul premier a spus că Duvăz era un om inteligent, un bun arhitect de meserie și un om „subtil în analizele politice”.

Petre Roman a declarat, că moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz este o pierdere considerabilă. Fostul premier a spus că Duvăz era un om inteligent, un bun arhitect de meserie și un om „subtil în analizele politice”. „A făcut parte din Guvernul care a fost învestit de Parlament. Era ministrul Tineretului și Sportului. A fost un participant la Revoluție și a devenit aproape în mod natural un om politic cu clasă. Era un om inteligent, un om pregătit, arhitect bun de meserie. Un om subtil în analizele politice. În înfruntarea care s-a declanșat în FSN între ceea ce se numește aripa reformistă și aripa conservatoare, el a urmat calea împreună cu mine și cu grupul binecunoscut, calea care a condus la formarea PD. (…) Am construit PD în condițiile acelea deosebit de complicate, în încleștarea care a avut loc în politica românească, numai că spre deosebire de ceea ce a urmat mai târziu sau astăzi, nu era o încleștare sterilă, era o luptă pentru principii, pentru idei, pentru un proiect de România”, a afirmat Petre Roman, sâmbătă, la România Tv.

Acesta a adăugat că Bogdan Duvăz s-a reîntors la PSD, însă a fost mereu parlamentar onest în politica românească. „Astăzi aproape nimeni nu mai vorbește despre un proiect de România. Noi numai despre asta vorbeam. E o pierdere considerabilă, fiindcă în fond s-a dus dintre noi destul de tânăr. A rămas după ce PD a trecut pe partea de dreapta, brusc. El s-a dus în PSD, fiindcă acolo credeam că îi e mai ușor și mai bine să reprezinte principiile lui. A fost un parlamentar PSD onest în politica românească”, a conchis Roman.

Traian Băsescu: E un politician care a plecat fără să spună toate cele ce erau de spus de Revoluție, mineriade

La rândul său, fostul președinte Traian Băsescu a spus că Bogdan Duvăz a fost poate printre cei mai importanți catalizatori ai tranziției de la Constituția comunistă la Legea fundamentală de astăzi. „Suflet de stânga, însă, în mod categoric. El a plecat cu Petre Roman la ruperea FSN-ului, la formarea PD-ului și până la urmă s-a întors la originea politicii sale, în PSD. E o pierdere pentru politica românească, dar dincolo de a fi o pierdere pentru politica românească, e un politician care a plecat fără să spună toate cele ce erau de spus de Revoluție, mineriade. A fost un participant direct la toate evenimentele și probabil unul dintre cei mai importanți catalizatori ai tranziției de la Constituția comunistă la Constituția de astăzi”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, la România Tv. Fostul șef al statului a adăugat că de la Bogdan Duvăz puteai afla foarte multe lucruri despre Revoluție.

Fostul șef al statului a adăugat că de la Bogdan Duvăz puteai afla foarte multe lucruri despre Revoluție.

„Bogdan Niculescu Duvăz este parte din nucleul care a preluat Revoluția și a dus-o până la intrarea în istoria constituțională postdecembristă. (…) E parte a transfomării României, Bogdan Niculescu Duvăz și este un om care public a fost mult mai puțin așezat la locul lui decât alții care au făcut mai puțin pentru trecerea la democrație. A fost și oarecum modest, zic eu, Bogdan Niculescu Duvăz”, a completat Băsescu.

Fifor: PSDa pierdut un om de nădejde și un coleg extraordinar

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat că, prin moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz, partidul a pierdut un om de nădejde și un coleg extraordinar.

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat că, prin moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz, partidul a pierdut un om de nădejde și un coleg extraordinar.„Astăzi Partidul Social Democrat a pierdut un om de nădejde și un coleg extraordinar. Ne despărțim cu greu de Bogdan Niculescu Duvăz! Dumnezeu să te odihnească în pace, camarade! Condoleanțe familiei, în aceste clipe atat de grele!”, a scris Mihai Fifor, sâmbătă, pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...