Bogdan Trif, fost ministru al Turismului, diagnosticat cu Covid-19. „Nu mă așteptam ca rezultatul testului să fie pozitiv”

Bogdan Trif, fost ministru al Turismului, diagnosticat cu Covid-19. „Nu mă așteptam ca rezultatul testului să fie pozitiv”
Bogdan Trif, fost ministru al Transporturilor (FOTO: Facebook)
Publicat: 03/11/2020, 23:53
Actualizat: 04/11/2020, 00:15

Bogdan Trif, fost ministru al Turismului și actualul președinte al filialei PSD Sibiu, a fost diagnosticat, marți, cu virusul SARS-CoV-2. Acesta spune că nu se aștepta ca rezultatul testului să fie pozitiv pentru că a purtat mască și s-a dezinfectat constant pe mâini. Acesta spune că nu are o fromă gravă a bolii și că s-a izolat și respectă indicațiile medicilor.

Astăzi am fost diagnosticat cu COVID-19. Nu mă așteptam ca rezultatul testului să fie pozitiv pentru că mi-am luat toate măsurile de protecție: am purtat mască, m-am spălat și dezinfectat constant pe mâini. În plan politic, la fel ca milioane de români, și eu am fost surprins de vehemența cu care Orban și Iohannis au susținut, și astăzi, în conferințele lor de presă, necesitatea organizării alegerilor parlamentare în 6 decembrie. În condițiile în care România a înregistrat, astăzi, peste 7.000 de noi infectări. Derularea campaniei electorale și a scrutinului pune în pericol sănătatea și viața a sute de mii de români. Este, din nou, pentru ca Herr President să aibă nu doar Guvernul lui, ci și Parlamentul lui?”, a scris Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, pe Facebook.

Raed Arafat, soluție pentru reducerea timpilor de așteptare în UPU: Se vor face teste rapide

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat marţi că una dintre soluţiile avute în vedere pentru reducerea timpilor de aşteptare în unităţile de primire a urgenţelor este introducerea testelor rapide pe bază de antigeni.

Una dintre soluţiile pe care vrem să le introducem poate chiar de săptămâna viitoare: testarea rapidă pe bază de antigeni în UPU pentru pacienţii simptomatici, unde suspicionăm că sunt pozitivi”, a spus Raed Arafat, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, în care explică raţiunea care a stat la baza emiterii ordinului care priveşte primirea pacienţilor în UPU.

Acesta a precizat că au fost comandate deja teste rapide şi că în acest fel se aşteaptă să scadă presiunea asupra UPU-rilor, pentru că rezultatele unui test vor fi gata în 15-20 de minute.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase