BRAȘOV. Incendiu la Cetatea Râșnov / Focul a izbucnit la acoperișul unei clădiri aflate în restaurare

BRAȘOV. Incendiu la Cetatea Râșnov / Focul a izbucnit la acoperișul unei clădiri aflate în restaurare
Un incendiu a izbucnit la Cetatea Râșnov, duminică după-amiază
Publicat: 05/07/2020, 20:18
Actualizat: 05/07/2020, 20:54

Un incendiu a izbucnit, duminică după-amiază, la Cetatea Râșnov din județul Brașov. Focul a izbucnit la acoperișul unei clădiri aflate în restaurare. Vvizitatorii prezenți în cetate au fost evacuați imediat.

„Incendiul se manifestă la un acoperiș al unei laturi aflate în curs de restaurare. În zona respectivă nu aveau acces vizitatorii, ci doar muncitorii societății care se ocupă de restaurare (care duminică sunt în timpul liber). Se intervine pentru lichidarea incendiului”, informează Poliția Brașov, citată de Antena 3.

Pompierii intervin cu mai multe autospeciale la fața locului, pentru stingerea flăcărilor.

„Incendiul este localizat și se manifestă la acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 50 mp”, precizează pompierii.

Explozie la Mănăstirea Sihăstria Rarău / Mai multe persoane au fost rănite

Mai multe persoane au fost rănite, duminică după-amiază, după o explozie puternică produsă într-o încăpere a Mănăstirii Sihăstria Rarău din orașul Câmpulung Moldovenesc, în județul Suceava. Din fericire, explozia nu a fost urmată de incendiu.

În urma exploziei, din cauza suflului fierbinte și al unui geam spart, au fost rănite persoanele din zonă. Unele au suferit arsuri ușoare, altele zgârieturi și tăieturi de la bucățile de sticlă pulverizate.

Explozie urmată de incendiu la Uzina Mecanică Cugir, în luna mai, soldată cu trei victime

O explozie urmată de incendiu s-a produs, în după-amiaza zilei de 22 mai, la Uzina Mecanică Cugir. Primele informații arătau că trei persoane au suferit arsuri.

Conform ISU Alba, Garda de Intervenție Sebeș a acționat pentru stingerea unui incediu la Uzina Mecanică Cugir.

„Este vorba de o explozie urmată de incendiu în urma căreia au rezultat 3 victime cu arsuri. Acțiunea este în dinamică” – a fost anunțul inițial al celor de la ISU Alba, scrie Mediafax.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult