Brașov: Turiștii moldoveni și ruși au umplut hotelurile și pensiunile pentru Crăciunul pe rit vechi

Brașov: Turiștii moldoveni și ruși au umplut hotelurile și pensiunile pentru Crăciunul pe rit vechi
Publicat: 05/01/2014, 17:25
Actualizat: 28/09/2018, 23:19

Câteva mii de turiști moldoveni, ruși și ucraineni care sărbătoresc Crăciunul după calendarul vechi au sosit deja în stațiunile din județul Brașov, unii hotelieri păstrând ofertele de la Crăciunul pe rit nou, în timp ce alții au mai scăzut din preț, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ca în fiecare an, în prima săptămână a noului an, în pensiunile și hotelurile din Brașov, Predeal și Poiana Brașov au început să sosească turiștii moldoveni, ruși și ucraineni, care sărbătoresc Crăciunul după calendarul vechi, pe data de 7 ianuarie.

Special pentru ei, unii hotelieri au păstrat ofertele de la Crăciunul pe rit nou, alții au mai scăzut din prețiri, dar există și hoteluri care nu au oferte speciale pentru ei. Prețurile la pensiuni și hoteluri în perioada 3 – 13 ianuarie sunt la nivelul celor din perioada Crăciunului românesc sau chiar mai mici, pentru turiștii care serbează Crăciunul pe rit vechi hotelierii pregătind mese festive, program de colinde sau pachete la sala de fitness sau saună.

Cele mai ieftine alternative sunt cele din zona rurală, incluse în programul ANTREC. Anul acesta, ANTREC a lansat programul „Tradițiile Crăciunului cu ANTREC” care a inclus atât perioada Crăciunului pe rit nou, cât și cea pe rit vechi, pe 7 ianuarie. Tarifele variază de la 40 lei de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de două margarete, pentru o noapte de cazare, până la 600 lei/persoană/3 nopți, cu toate mesele incluse, la o pensiune de 4 margarete.

De exemplu, la mai multe pensiuni din Moieciu prețurile variază de la 90 la 200 de lei/cameră/noapte, la care se adaugă tariful pentru masa festivă de Crăciun între 60 și 90 de lei/persoană. O pensiune din Bran oferă la 600 lei/persoană un pachet de trei nopți cazare cu trei mese/zi și masa festivă de Crăciun, iar meniul se discută la cerere.

Turiștii care preferă să-și petreacă Crăciunul mai aproape de pârtii au ales cazare în Brașov, Predeal sau în Poiana Brașov. Astfel, o pensiune de trei stele din centrul Brașovului a fost închiriată în totalitate, 6 camere, la prețul de 350 de euro pentru perioada 4-9 ianuarie. În Predeal, ofertele pentru turiști pornesc de la 445 lei/persoană/trei nopți până la 1.000 lei /persoană/cinci nopți, în funcție de tipul camerei, la o vilă de trei stele. Oferta cuprinde mic dejun și masa festivă de Crăciun. În aceeași stațiune, la un hotel de patru stele, pachetul pentru Crăciunul pe rit vechi costă 799 lei/persoană/cinci nopți la care se adaugă o noapte bonus, cazare cu mic dejun, tichete restaurant în valoare de 100 lei/persoană/sejur, cina festivă de Crăciun 70 lei/persoană, acces gratuit la saună și fitness și shuttle gratuit la pârtia din Predeal. Cele mai multe oferte, dar și cele mai scumpe, sunt în stațiunea Poiana Brașov.

Pentru o vacanță aproape de pârtiile din Poiana Brașov, turiștii moldoveni și ruși trebuie să scoată din buzunar mai mulți bani. Astfel, la o vilă de trei stele, un pachet pentru patru nopți de cazare costă între 320 și 887 lei/persoană, iar pentru șase nopți, între 572 și 902 lei/persoană. În perioada 3-10 ianuarie, un hotel de patru stele oferă un pachet de șapte nopți la prețuri între 287 și 472 euro/persoană cu mic dejun (bufet suedez), întâmpinare cu vin fiert sau țuică și desertul casei, Cină festivă de Crăciun în stil vechi și o oră de saună. Tot un hotel de patru stele din Poiană oferă un pachet de cinci nopți cazare la prețuri între 1.045 lei și 1.500 lei/persoană, în funcție de tipul camerei. Există însă și hotelieri care nu au oferte speciale pentru turiștii care sărbătoresc Crăciunul în acest weekend și au introdus tariful obișnuit pentru această perioadă, pornind de la 33 până la 75 de euro/zi/persoană cu meniu a la carte, la un hotel de trei stele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat...
Drama prin care trece Mihai Albu. Operat de cancer, creatorul se gândește la suferința fiicei...
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii