BREAKING NEWS. Ludovic Orban, avertisment dur: Școala ar putea fi doar online din toamnă!

BREAKING NEWS. Ludovic Orban, avertisment dur: Școala ar putea fi doar online din toamnă!
Ludovic Orban, avertisment dur: Școala ar putea fi doar online din toamnă!

Premierul Ludovic Orban trage un semnal de alarmă și anunță că profesorii și elevii trebuie să fie pregătiți de reînceperea cursurilor, din toamnă, doar online, deoarece pe zi ce trece sunt din ce în ce mai multe cazuri de COVID-19.

Noul an școlar sau cel puțin primele luni din el i-ar putea reîntoarce pe elevi la starea de urgență, când orele au fost organizate online, potrivit antena3.ro.

„Trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație”

„Nu știm care va fi evoluția și trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii. Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație. Am încredere în capacitatea dascălilor de a se adapta la orice situație, de a rămâne aproape de copii, chiar dacă nu toți vor fi în clase, chiar dacă legătura va fi o legătura prin fibră optică și prin intemediul ecranului de calculator”, explică primul ministru.

Platforma unică de învățământ online – o soluție viabilă?

„Așa cum arată informațiile în ultima vreme cred că ne îndreptăm tot către un sistem de învățământ online”, a declarat și Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret.

De asemenea, liderul Federației face câteva precizări legate de  situația în care se află mulți elevi din mediul rural care nu dispun de resursele necesare învâțământului online.

„Trebuie să fim rezolnabili și să înțelegem că nicio țară nu a fost pregătită pentru a face față acestei situații. Acolo unde problemele legate de conexiunea la internat sunt problematice, profesorii au reușit să țină legătura cu elevii și să-i ajute să țină pasul cu ceilalți elevi din mediul urban. Dar nu este suficient. Este necesar ca fiecare elev și cadru didactic să dispună de device-ul necesar în eventualitatea reînceperii online. Avem nevoie de o pregătire a cadrelor didactice și există ordine de ministru care dau posibilitatea ca în perioada acestei vacanțe de vară, să asigure tot suportul. Mai este nevoie de o investiție într-o singură platformă, care să poată să fie accesată de fiecare cadrul didactic și elev din România. Dacă am avea o singură platformă, ar fi mai ușor să monitorizăm activitatea cadrelor didactice și a elevilor”, precizează acesta.

În plus, Marius Nistor puncteaqză faptul că în ultimii ani, a fost înregistrat un deficit de unități de învățământ ceea ce a dus la suprapopularea școlilor existente și că sunt necesare soluții pentru reducerea efectivului de elevi în clase, în cazul în care aceștia vor trebui să și meargă efectiv la școală din toamnă.

Inchide