Britanicii din UE se confruntă cu închiderea conturilor bancare din Marea Britanie din cauza lipsei de reguli post-Brexit

Britanicii din UE se confruntă cu închiderea conturilor bancare din Marea Britanie din cauza lipsei de reguli post-Brexit
A customer wearing a face mask or covering due to the COVID-19 pandemic, uses an ATM machine outside a branch of a Barclays bank in central London on July 29, 2020. - British bank Barclays said Wednesday that first-half net profits tumbled by two thirds, as it set aside £3.7 billion ($4.7 billion, 4.0 billion euros) to deal with coronavirus fallout, and warned over a possible second wave. Profit after taxation dived to £695 million in the six months to the end of June, compared with £2.07 billion in the same portion of 2019, Barclays said in a results statement. (Photo by Tolga AKMEN / AFP) (Photo by TOLGA AKMEN/AFP via Getty Images)
Publicat: 21/09/2020, 19:19

O serie de mari bănci britanice vor înceta să mai servească cetățeni britanici rezidenți în UE, deoarece guvernul nu a negociat încă regulile post-Brexit

Lloyds, Barclays și Coutts au început să avertizeze clienții din UE că vor înceta să le mai servească la sfârșitul anului, potrivit ziarului.

Lipsa unui nou aranjament pentru licențe bancare

Dacă regulile bancare paneuropene nu se mai aplică Regatului Unit odată cu încheierea perioadei de tranziție Brexit la 31 decembrie, ar deveni ilegal ca băncile din Regatul Unit să ofere servicii clienților britanici din UE fără a solicita noi licențe bancare. Până în prezent, nu a fost convenit un nou aranjament.

Lloyds, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din țară, a declarat pentru Sunday Times că 13.000 de clienți care locuiesc în Olanda, Slovacia, Germania, Irlanda, Italia și Portugalia își vor închide conturile curente până la sfârșitul anului.

Între timp, Barclays a spus: „Termenele pentru închiderea contului vor depinde de tipul de produs pe care îl deține un client, dar vom da întotdeauna o notificare clienților.”

Trezoreria Regatului Unit a declarat ziarului: „Ne așteptăm ca băncile să-și trateze clienții în mod echitabil și să ofere comunicări în timp util pentru a le permite să ia decizii adecvate”, recunoscând că „furnizarea de servicii bancare este o decizie comercială pentru firme bazată pe o varietate de factori, inclusiv legislația locală și reglementarea anumitor țări SEE. ”

Serviciile financiare din Regatul Unit sunt reglementate de Autoritatea pentru Conduită Financiară, care a declarat că se așteaptă ca băncile să se angajeze cu autoritățile de reglementare naționale pentru a evalua impactul legilor locale asupra clienților și pentru a informa clienții cu privire la orice schimbări în timp util.

Potrivit organismului financiar financiar UK Finance, băncile trebuie să anuleze legislația din 30 de țări diferite pentru a stabili dacă pot continua să deservească clienții.

„Unde este posibil, firmele vor să ofere în continuare servicii bancare clienților care locuiesc în SEE după perioada de tranziție”, a spus un purtător de cuvânt.

„Impactul asupra fiecărui client va varia în funcție de modelul de funcționare al băncii sau furnizorului său, de produsul sau serviciul oferit și de cadrul legal și de reglementare din țara în care sunt rezidenți.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic