Britanicii din UE se confruntă cu închiderea conturilor bancare din Marea Britanie din cauza lipsei de reguli post-Brexit

Redactor:
Florentina Dinu
Britanicii din UE se confruntă cu închiderea conturilor bancare din Marea Britanie din cauza lipsei de reguli post-Brexit
A customer wearing a face mask or covering due to the COVID-19 pandemic, uses an ATM machine outside a branch of a Barclays bank in central London on July 29, 2020. - British bank Barclays said Wednesday that first-half net profits tumbled by two thirds, as it set aside £3.7 billion ($4.7 billion, 4.0 billion euros) to deal with coronavirus fallout, and warned over a possible second wave. Profit after taxation dived to £695 million in the six months to the end of June, compared with £2.07 billion in the same portion of 2019, Barclays said in a results statement. (Photo by Tolga AKMEN / AFP) (Photo by TOLGA AKMEN/AFP via Getty Images)

O serie de mari bănci britanice vor înceta să mai servească cetățeni britanici rezidenți în UE, deoarece guvernul nu a negociat încă regulile post-Brexit

Lloyds, Barclays și Coutts au început să avertizeze clienții din UE că vor înceta să le mai servească la sfârșitul anului, potrivit ziarului.

Lipsa unui nou aranjament pentru licențe bancare

Dacă regulile bancare paneuropene nu se mai aplică Regatului Unit odată cu încheierea perioadei de tranziție Brexit la 31 decembrie, ar deveni ilegal ca băncile din Regatul Unit să ofere servicii clienților britanici din UE fără a solicita noi licențe bancare. Până în prezent, nu a fost convenit un nou aranjament.

Lloyds, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din țară, a declarat pentru Sunday Times că 13.000 de clienți care locuiesc în Olanda, Slovacia, Germania, Irlanda, Italia și Portugalia își vor închide conturile curente până la sfârșitul anului.

Între timp, Barclays a spus: „Termenele pentru închiderea contului vor depinde de tipul de produs pe care îl deține un client, dar vom da întotdeauna o notificare clienților.”

Trezoreria Regatului Unit a declarat ziarului: „Ne așteptăm ca băncile să-și trateze clienții în mod echitabil și să ofere comunicări în timp util pentru a le permite să ia decizii adecvate”, recunoscând că „furnizarea de servicii bancare este o decizie comercială pentru firme bazată pe o varietate de factori, inclusiv legislația locală și reglementarea anumitor țări SEE. ”

Serviciile financiare din Regatul Unit sunt reglementate de Autoritatea pentru Conduită Financiară, care a declarat că se așteaptă ca băncile să se angajeze cu autoritățile de reglementare naționale pentru a evalua impactul legilor locale asupra clienților și pentru a informa clienții cu privire la orice schimbări în timp util.

Potrivit organismului financiar financiar UK Finance, băncile trebuie să anuleze legislația din 30 de țări diferite pentru a stabili dacă pot continua să deservească clienții.

„Unde este posibil, firmele vor să ofere în continuare servicii bancare clienților care locuiesc în SEE după perioada de tranziție”, a spus un purtător de cuvânt.

„Impactul asupra fiecărui client va varia în funcție de modelul de funcționare al băncii sau furnizorului său, de produsul sau serviciul oferit și de cadrul legal și de reglementare din țara în care sunt rezidenți.”

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Motivele pentru care americanii au reciclat ventilatoarele rusești, trimise ca ”ajutor umanitar”
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Suma RUȘINOASĂ cu care s-au majorat tichetele de masă. Oamenii se simt umiliți de Guvernul...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare procesator cu...
Inchide