Bucureștenii din sectorul 1 vor plăti locurile de parcare după reglementarea taxei de către CGMB. Câte locuri de parcarea sunt în sectorul 1

Bucureștenii din sectorul 1 vor plăti locurile de parcare după reglementarea taxei de către CGMB. Câte locuri de parcarea sunt în sectorul 1
Publicat: 08/01/2013, 16:10
Actualizat: 29/09/2018, 03:04

Locuitorii sectorului 1 pot depune cererile de reînnoire a contractelor de închiriere a locurilor de parcare, însă taxa aferentă nu va fi încasată până la reglementarea nivelului acesteia și al impozitelor de către Consiliul General al Municipiului București, informează Primăria Sectorului 1.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, marți, de Primăria Sectorului 1, locuitorii sectorului pot depune cererile pentru reînnoirea contractelor de închiriere a locurilor de parcare la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 din B-dul Poligrafiei nr. 4, fără a plăti taxa.

„Taxele și impozitele la nivelul Municipiului București vor fi stabilite printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) după adoptarea de către Guvern a ordonanței privind modificarea Codului fiscal în privința taxelor și a impozitelor locale”, se arată în comunicat.

Pentru a închiria un loc de parcare de reședință, bucureștenii din sectorul 1 trebuie să depună, până la 31 martie 2013, o cerere de închiriere, o copie după actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respectiv, o copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deține, un plan topografic de situație scara 1:500 cu amplasamentul locului de parcare solicitat și o taxă al cărei cuantum va fi stabilit după reglementarea de către CGMB a nivelului taxelor și impozitelor în Capitală, precizează Primăria Sectorului 1.

„Dacă până la data de 31 martie 2013 cetățenii care au avut contract de închiriere a unui loc de parcare pe anul precedent nu își manifestă intenția de a-l reînnoi, Administrația Domeniului Public Sector 1 poate atribui locul de parcare respectiv oricărei persoane interesate”, se mai precizează în comunicat.

În sectorul 1 există peste 8.000 de locuri de parcare de reședință, care se adaugă celor peste 100.000 de locuri de parcare create prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare.

Potrivit sursei citate, programul de introducere a sensurilor unice a fost demarat încă de la sfârșitul anului 2007. Până acum, au fost introduse sensuri unice pe o treime din arterele secundare din această zonă administrativă.

Închirierea locurilor de parcare de reședință se face în conformitate cu prevederile Hotărârii CGMB nr. 124/2008 cu privire la strategia de parcare în București, modificată prin Hotărârea CGMB. nr. 61/2009, potrivit cărora atribuirea locurilor în parcările de reședință se face numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții: nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare/apartament, se pot atribui numai pentru autoturisme, se pot atribui numai persoanelor fizice care domiciliază în imobilul respectiv și se pot atribui numai pentru autoturismele proprietate personală, pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de leasing și pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de comodat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens