Bucureștenii vor putea circula cu bilete comune pe liniile RATB, Metrorex și CFR Călători

Bucureștenii vor putea circula cu bilete comune pe liniile RATB, Metrorex și CFR Călători
Publicat: 28/09/2012, 17:12
Actualizat: 24/10/2014, 04:36

Bucureștenii vor putea circula, cu cinci tipuri de bilete comune, pe liniile RATB, Metrorex și CFR Călători, ultimele aferente inelului de cale ferată al Capitalei, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în ședința de vineri a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Municipalitatea a semnat un acord de colaborare cu Regia Autonomă de Transport București (RATB), Metrorex și Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători, care are în vedere introducerea a cinci tipuri de bilete de călătorie, s-a arătat în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

În ședința de vineri a CGMB au fost aprobate biletele unice, care vor fi valabile timp de 60 de minute de la prima validare, atât la Metrorex, cât și la RATB. Biletul unic va avea un număr nelimitat de validări timp de 60 de minute. Costul biletului va fi de cinci lei, din care trei lei vor merge către bugetul RATB, iar doi lei către cel al Metrorex.

Cel de-al doilea tip de titlu de călătorie comun va fi biletul unic multiplu cu zece călătorii, valabil 60 de minute de la prima validare, cu număr nelimitat de validări, atât la Metrorex, cât și la RATB. Prețul biletului multiplu cu zece călătorii va fi de 30 de lei, din care 15 lei vor merge către bugetul RATB și 15 lei către Metrorex.

Un alt titlu de călătorie comun între RATB și Metrorex va fi abonamentul unic pentru o zi, cu număr nelimitat de validări, cu valabilitate de 24 de ore începând cu ora la care se face prima validare. Costul unui abonament unic pe timp de o zi este de 16 lei, din care opt lei vor merge către bugetul RATB și opt lei către Metrorex.

Potrivit proiectului de hotărâre, cel de-al patrulea titlu de călătorie comun este biletul unic cu valabilitate de 90 de minute, pe liniile RATB și pe trenurile regionale ale CFR Călători care circulă pe inelul de cale ferată al Capitalei. Costul acestui bilet va fi de cinci lei, din care trei lei vor merge către bugetul RATB și doi lei către CFR Călători.

Ultimul tip de titlu de călătorie comun între cele trei instituții este biletul unic de călătorie valabil timp de 90 de minute de la prima validare. Prețul unui bilet de 90 de minute va fi de șapte lei, din care trei lei vor merge către bugetul RATB, doi lei către METROREX și doi lei către CFR Călători.

Biletele nu vor fi valabile pe liniile expres și pe cele cu tarif special ale RATB, iar suportul tehnico-financiar pentru emiterea acestor bilete, dacă proiectul va fi aprobat, va fi asigurată de reprezentanții regiei.

„Biletele acceptă ultima validare cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite, de 60 de minute, respectiv 90 de minute, și permit călătoria până la capătul liniei RATB și CFR Călători și până la ieșirea din stație, la METROREX”, s-a precizat în raportul de specialitate al proiectului .

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase