Bucurie în Sibiu. S-a deschis Târgul de Crăciun în jurul bradului înalt de 24 de metri

Redactor:
Laura Buciu
În Piața Mare din Sibiu s-a deschis, vineri seara, Târgul de Crăciun, care reunește în acest an peste 100 de producători de decorațiuni specifice sau de produse alimentare. Târgul se desfășoară în jurul unui brad de 24 de metri, montat în centrul orașului.

Zeci de copii și sute de adulți au numărat, vineri seara, împreună cu organizatorii, secundele rămase până la deschiderea Târgului de Crăciun. Piața Mare din Sibiu a fost inundată de mii de luminițe colorate, transformând centrul Sibiului într-un loc de poveste. Spectacolul este întregit, ca și în anii anteriori, de proiecțiile realizate pe fiecare dintre clădirile din Piață. Potrivit organizatorilor, este primul târg de Crăciun care s-a deschis în acest an în țară.

Peste 100 de expozanți sunt prezenți la Tărgul de Crăciun din Sibiu. Aceștia le oferă vizitatorilor decorațiuni, bijuterii din porțelan, căni pictate manual, globuri, ghirlande, dar și spcialități gastronomice, de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare și burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali.

Pentru cei mai mici dintre vizitatori, organizatorii au pregătit și în acest an diverse atracții, printre care se numără Atelierul lui Moș Crăciun, patinoarul în aer liber și Parcul lui Moș Crăciun.

Bradul artificial montat în centrul pieței măsoară 24 de metri și a costat peste 600.000 de lei. Acesta este format din peste 2.400 de crenguțe și a fost livrat împreună cu peste 5.000 de globuri argintii, aurii și roșii, ghirlande luminoase cu lumină albă și rece și o stea tridimensională în vârf.

Târgul de Crăciun din Sibiu a ajuns la a 13-a ediție și va fi deschis până în 3 ianuarie 2020.

Târgul din Piața Mare este unul dintre cele mai vizitate obiective din oraș în preajma sărbătorilor de Crăciun și este comparat, de mulți dintre vizitatori, cu cel din Viena.

 

Inchide