Bugetarii ar putea avea ZILE LIBERE între 1 mai și 6 mai. Agențiile de turism vor să lege 1 MAI – ZIUA MUNCII de MINI-VACANȚA de PAȘTE

Bugetarii ar putea avea ZILE LIBERE între 1 mai și 6 mai. Agențiile de turism vor să lege 1 MAI - ZIUA MUNCII de MINI-VACANȚA de PAȘTE
Publicat: 18/02/2013, 09:11
Actualizat: 29/07/2014, 18:34

Bugetarii ar putea avea, în acest an, o mini-vacanță între 1 și 6 mai. Propunerea aparține agențiilor de turism, care au cerut ca ziua de 1 mai, care pică miercuri, să fie legată de mini-vacanța de Paște (4, 5, 6 mai).

Dacă premierul Victor Ponta și Guvernul României acceptă propunerea făcută de Agenția Națională a Agențiilor de Turism și Asociația Litoral-Delta Dunării, zilele de 2 și 3 mai vor fi declarate ZILE LIBERE naționale. Astfel, bugetarii ar putea intra în vacanță la finalul zilei de 30 aprilie și ar urma să revină la serviciu pe 7 mai.

„Conform tradiției, litoralul românesc este destinația-vedetă pentru mini-vacanța de 1 mai, care în acest an, printr-o conjunctură fericită, cade în aceeași săptămână cu Paștele. Mini-vacanța de șase zile ar stimula turismul în România, ceea ce ne-ar permite să dăm un start excelent sezonului estival 2013″, a precizat președintele Asociației Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Asociației.

ZILELE LIBERE de 2 și 3 mai ar urma să fie recuperate pe parcursul anului 2013, mai arată Martin.

Asociația Litoral-Delta Dunării a înaintat deja Ministrului Turismului, Maria Grapini, și autorităților locale mai multe propuneri de evenimente care să aibă loc în perioada 1-6 mai.

În 2013, patru dintre cele 12 ZILE LIBERE legale cad în weekend. Iată toate cele 12 zile libere din 2013:

1 mai (miercuri) – Ziua Muncii
5 mai (duminică), 6 mai (luni) – Paștele
23 iunie (duminică), 24 iunie (luni) – Rusalii
15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei
1 decembrie (duminică) – Ziua Națională a României
25 decembrie (miercuri), 26 decembrie (joi) – Crăciunul.

ZILE LIBERE 2013. Calendarul sărbătorilor legale ale românilor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase