BUSU a făcut INFARCT după un spectacol la Craiova

BUSU a făcut INFARCT după un spectacol la Craiova
Publicat: 07/11/2018, 01:22

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a confirmat pentru Mediafax situația actorului.

„Da, (a suferit un infarct – n.r.), a intervenit SMURD-ul. A fost resuscitat, iar acum este îngrijit la spital. Momentan e la Spitalul Județean de Urgență din Craiova,” a declarat Arafat.

Actorul Florin Busuioc a făcut infarct imediat după spectacolul l-a susținut la Craiova. Imediat a fost chemat un echipaj SMURD care l-a resuscitat minute bune, după care l-a transportat la spital.

Potrivit unor surse medicale, când a fost apelat, șeful Secției de Cardiologie și-ar fi închis telefonul. Cu puțin înainte de miezul nopții, a fost chemat de acasă Paul Trașcă, un medic tânăr care urma să intre în sala de operație, pentru a-i pune un stentactorului. Starea actorului nu permitea transportul la București.

„Confirm faptul că Florin Busuioc a suferit un infarct. Nu știu exact în ce stare mai e, dar știu că a fost resuscitat și că starea lui nu e una bună. Voi reveni cu detalii ulterior,”a declarat purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, Cristina Geormăneanu.

Operația la care a fost supus actorul Florin Busuic la Spitalul de Urgență din Craiova a fost finalizată cu succes în jurul orei 1:00.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Cristina Geormăneanu, actorul se află acum în afara oricărui pericol, medicii efectuând o operație minim invazivă, pentru montarea unui stent.

„Operația a fost o reușită, i s-a montat un stent și acum pacientul este în afara oricărui pericol. În legătură cu celelalte detalii, familia nu îmi permite să dau nicio declarație. Important este, însă, că totul s-a terminat cu bine,” a declarat Geormăneanu.

În vârstă de 56 de ani, actorul Florin Busuioc a devenit celebru drept „Busu de la Meteo„, după ce a început să prezinta rubrica despre vreme la ProTV. El este căsătorit cu Liliana (tot actriță), cu care are două fiice, catinca și Natalie. Dintr-o altă căsnicie, actorul mai are un băiat, pe nume tot Florin. În 2010, Societatea europeană de Meteorologie l-a desemnat drept prezentatorul meteo al anului în Europa.

Totuși, Busu nu și-a uitat profesia de bază și a continuat să joace în piese de teatru și filme.”Justin and the Knights of Valour”, „Ho, Ho, Ho 2: O loterie de familie”, „Assassination Games”, „Weapon” (alături de Jean-Claude Van Damme), „Christmas at Castlebury Hall” (alături de Roger Moore), „Nașa”, „The Whistleblower” (alături de Rachel Weisz), „Blood and Chocolate”, „Ciocârlia” sau miniseria TV „Sex traffic” se numără printre filmele în care a jucat, de obicei, roluri secundare.