BUZĂU. A omorât șapte oameni și poate scăpa fără pedeapsă

BUZĂU. A omorât șapte oameni și poate scăpa fără pedeapsă
Publicat: 08/04/2020, 17:23

Bărbatul care a omorât şapte oameni cu un stativ, în timp ce era internat la Spitalul Săpoca, din judeţul Buzău, poate scăpa de pedeapsă. Expertiza neuropsihiatrică arată că acesta nu avea discernământ în momentul atacului, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Expertiza în dosarul crimelor de la Spitalul Săpoca a stabilit că bărbatul care a comis atacul în vara anului trecut nu avea discernământ.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, medicii legişti au stabilit, săptămâna trecută, că atacul bărbatului, care era şi el internat la Săpoca, a fost pe fondul unor crize epileptice.

Medicii legişti au făcut recomandarea ca acesta să fie internat pe o perioadă nedeterminată la Secţia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca.

O comisie superioară de la Institutul Naţional de Medicină Legală va stabili dacă expertiza locală se susţine, iar dacă medicii legişti de la INML vor avea aceeaşi părere, atunci cazul va fi clasat de procurori, care vor cere instanţei internarea definitivă a bărbatului.

La finalul lunii august a anului trecut, un bărbat de 38 de ani din localitatea Săgeata, judeţul Buzău, a atacat cu un stativ, 13 pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Şapte dintre aceştia au murit.

Individul a încercat să fugă, dar a fost prins în curtea spitalului de un echipaj de poliţie care se era în zonă.

Încă de atunci el este cercetat pentru omor calificat, tentativă la omor calificat şi distrugere. În momentul atacului, el era internat, de familie, din cauza consumului exagerat de alcool. El le-a spus judecătorilor că în momentul atacului a văzut nişte păpuşi, apoi nu mai ştie nimic din ce s-a întâmplat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase