Cadoul lui Dăncilă pentru Papa Francisc: Un ceas și un album despre Biserica Romano-Catolică din România – FOTO / VIDEO

Publicat: 31/05/2019, 15:29

„Aici am scris și câteva cuvinte pentru dumneavoastră în română și în italiană. Iar aici, Sanctitatea Voastră, este un ceas făcut manual cu o piatră din rodocrozit de Argentina, o rocă de la Etna, o rocă vulcanică și cu pământ românesc. Pe spatele acesta aveți albastru de Voroneț, iar aici, Sanctitatea Voastră, aveți cum s-a confecționat acest ceas pentru dumneavoastră”, i-a explicat Viorica Dăncilă Papei Francisc atunci când i-a oferit cadoul.

Ceasul are pe spate, pe rotorul mecanismului o bucată de malachit, o roca albastră (care se presupune că ar fi fost folosită la realizarea „albastrului de Voroneț”), iar cureaua ceasului este din piele de vițel, de culoare maro închis, lucrată manual tot de un român. Culoarea ceasului se apropie foarte mult de veșmintele pe care le poartă călugării franciscani.

Șeful Executivului i-a mai oferit Suveranului Pontif și „Albumul Biserica Romano-Catolică din România: istorie, spiritualitate și patrimoniu”.

„Aici am scris și câteva cuvinte pentru dumneavoastră în română și în italiană”, a explicat Viorica Dăncilă.

La rândul său, Papa Francisc i-a oferit premierului României o medalie, mai multe cărți și un document.

„Aceasta este o mică bibliotecă – Bucuria Evangheliștilor, Familia, Cum să avem grijă de mediu, Sfințirea și Tinerețea”, i-a transmis Papa Francisc șefului Executivului.

În cadrul întrevederii pe care au avut-o la Palatul Victoria premierul Viorica Dăncilă i-a transmis Suveranului Pontif că este nevoie de unitate și solidaritate în Europa, evocând și atenția pe care o acordă România libertății religioase. Șeful Executivului a discutat cu Papa Francisc și despre situația migrației din Europa, un subiect de care Sfântul Scaun este preocupat.