Călin Nistor, propus în funcția de procuror șef adjunct al DNA, susține în 23 mai interviul la CSM

Călin Nistor, propus în funcția de procuror șef adjunct al DNA, susține în 23 mai interviul la CSM
Publicat: 30/04/2013, 13:44
Actualizat: 29/09/2018, 05:15

Călin Nistor, propus în funcția de procuror șef adjunct al DNA, va susține în 23 mai interviul în fața membrilor Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, avizul urmând să fie trimis la Ministerul Justiției în 24 mai.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marți, cu unanimitate de voturi, calendarul de desfășurare a activităților prevăzute în procedura de avizare a ministrului Justiției pentru funcția de procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, arată CSM, într-un comunicat de presă.

Potrivit calendarului stabilit, în perioada 30 aprilie – 21 mai va fi pus în dezbatere publică proiectul de management al procurorului Călin Nistor, propus pentru funcția de adjunct al șefului DNA, și va fi verificată candidatura acestuia, iar în 22 mai vor fi analizate rezultatele acestui demers.

Călin Nistor va fi intervievat de membrii Secției pentru procurori a CSM în 23 mai, iar în 24 mai va fi transmis avizului către Ministerul Justiției.

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a trimis, în 26 aprilie, Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a lui Călin Nistor în funcția de procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorul Călin Nistor este șeful interimar al Direcției Naționale Anticorupție din 11 martie, fiind delegat pentru șase luni.

Ministerul Justiției preciza că procurorul Călin Nistor a fost propus în funcția de adjunct al șefului DNA întrucât cunoaște problematica instituției, fiind asigurată astfel continuitatea în activitatea Direcției.

„La formularea propunerii a fost avut în vedere faptul că domnul procuror Călin Nistor a lucrat neîntrerupt în cadrul DNA începând din anul 2006, dobândind o experiență semnificativă atât în ceea ce privește urmărirea penală, cât și activitatea managerială. Având în vedere calitatea actuală, de procuror șef al DNA, domnul Călin Nistor cunoaște problematica acestei structuri, astfel încât numirea sa în funcție ar fi de natură să asigure și continuitatea în activitatea Direcției Naționale Anticorupție”, arăta Ministerul Justiției într-un comunicat de presă.

Potrivit Legii 303/2004, procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Premierul Victor Ponta spunea, la începutul lunii aprilie, că i-a propus procurorului șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție, Călin Nistor, să ocupe postul de adjunct al șefului DNA, dar acesta a refuzat.

Ulterior, premierul Ponta spunea că va încerca să aibă o nouă discuție cu Călin Nistor și cu ceilalți procurori ai Direcției Naționale Anticorupție, pentru a-i convinge să accepte funcții de conducere în structurile DNA.

Premierul Victor Ponta i-a propus în 3 aprilie, în calitate de ministru interimar al Justiției, pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, pe Tiberiu Nițu, ca procuror general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casație și Justiție, și pe Alina Bica pentru șefia Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Pe lista propunerilor mai sunt Bogdan Licu, pentru postul de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ, Codruț Olaru, ca adjunct al procurorului general al Parchetului, și Elena Hosu, ca adjunct al procurorului șef al DIICOT.

Proiectele de management ale celor șase candidați propuși pentru funcțiile de conducere din parchete au fost puse în dezbatere publică, candidaturile urmând să fie verificate de Consiliul Superior al Magistraturii până în 30 aprilie, iar rezultatele să fie analizate în 7 mai.

În 8 mai vor fi intervievați candidații pentru funcțiile de procuror general, prim-adjunct al procurorului general și adjunct al procurorului general din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în 9 mai vor susține interviurile candidații pentru funcțiile de procuror-șef al DNA, procuror-șef și adjunct al procurorului șef din DIICOT, potrivit calendarului stabilit de Secția pentru procurori a CSM.

Avizele pentru cei șase candidați vor fi transmise de CSM Ministerului Justiției în 10 mai.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii