Călin Popescu Tăriceanu: „Procurorii DNA știu că nu au nici o dovadă împotriva mea”

Redactor:
Radu Cristian
Călin Popescu Tăriceanu: „Procurorii DNA știu că nu au nici o dovadă împotriva mea”
Călin Popescu Tăriceanu: „Procurorii DNA știu că nu au nici o dovadă împotriva mea”

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu scrie, într-un text postat pe pagina sa de Facebook, că procurorii DNA știu că nu au nici o dovadă împotriva sa, acesta făcând referire la dosarele în care este anchetat.

Călin Popescu Tăriceanu: „Procurorii DNA știu că nu au nici o dovadă împotriva mea”

Călin Popescu Tăriceanu scrie că inițial își propusese să nu mai comenteze dosarele pe care le are în justiție, tot el afirmând că faptul care l-a făcut să reconsidere această decizie este că „revine telejustiția”.

„Mi-am propus inițial să nu mai fac comentarii cu privire la dosarele pe care mi le tot inventează procurorii puterii. Unul l-am câștigat, iar celelalte două ajung zilele acestea în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Aș fi tăcut și mi-aș fi înghițit frustrarea justificată față de aceste dosare mincinoase bazate pe declarații smulse sub presiune și promisiuni sau pe neînțelegerea rolului unui Președinte de Senat sau Prim-ministru. Mi-aș fi dus crucea cu discreție și stoicism știind că cei care mă cunosc sunt convinși că nu am făcut nimic din lucrurile de care sunt acuzat pe nedrept, în vreme ce aceia care cred că procurorii au întotdeauna dreptate m-au condamnat deja”, scrie fostul premier.

„Miza acestor procese împotriva mea nu este condamnarea în instanță”

Fostul premier mai scrie că miza proceselor împotriva sa nu este condamnarea în instanță, ci „murdărirea a 30 de ani de carieră politică”.

„Dar e greu să taci atunci când vezi cum reînvie, dacă o fi murit vreodată cu adevărat, telejustiția. Este un lucru cunoscut acela că atunci când procurorii nu au dovezi împotriva cuiva atacă sifonând în presă documente care nu reflectă deloc situația reală din dosar. Cu cât se scurg selectiv mai multe documente din dosar, cu atât dosarul este mai subțire. Scopul este simplu de intuit: discreditarea celui acuzat, condamnarea lui/ei de către o opinie publică manipulată cu documente parțiale și, în ultimă instanță, influențarea magistraților care judecă. Este omenesc să te aștepți ca și judecătorii să fie influențați de show-ul mediatic pe care procurorii îl pun în scenă și să-și zică în barbă: o țară întreagă l-a văzut pe acuzat/ă la televizor, oare nu o să fiu eu blamat de opinia publică dacă îl/o achit așa cum ar merita?
Miza acestor procese împotriva mea nu este condamnarea în instanță, pentru că și pentru niște procurori iohanniști este destul de clar că dosarele sunt subțiri și nici un judecător corect nu le va da vreodată dreptate! Miza acestor procese este murdărirea a 30 de ani de carieră politică. Este încercarea de ștergere cu buretele a tuturor realizărilor pe care le-am avut ca Prim-ministru. Miza este de a pune cu botul pe labe orice opozant al dlui Iohannis și de a oferi poporului sânge în loc de pâine!
Procurorii DNA știu că nu au nici o dovadă împotriva mea, pentru că știu că nu am făcut nimic ilegal – nici în calitatea de Prim-ministru și nici în cea de Președinte al Senatului – dar au o sarcina politică trasată de la cel mai înalt nivel al statului român! Și pentru că știu că nici un judecător corect nu mă va condamna pe dosarele lor mincinoase, încearcă să mă condamne în opinia publică! Măcar așa să-și îndeplinească sarcina trasată de stăpânul lor!” – a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

Ceauşescu nu avea cel mai mare salariu! E incredibil care erau angajaţii români care-l depăşeau:...
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervenții! `Nu te mai recunoaștem`. Cum arată fosta vedetă TV
Un nou CUPLU BOMBA?! Pepe, ADEVĂRUL despre relaţia cu cântăreaţa Raluka: „O plac, mă place,...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
SUMELE URIAŞE luate de medici pentru VACCINAREA românilor! Ce SPORURI au cei din linia întâi
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
DOCUMENT. Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Este consilierul de strategie al guvernatorului Isărescu
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
„Îngerul Morții” de la Auschwitz care prefera gemenele. DOCTORUL a făcut cele mai ȘOCANTE experimente...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
BOMBĂ! Când se INTERZIC centralele pe gaze, de fapt. Vești proaste pentru milioane de români
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a momentului despre Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte
Cum arată cei mai sexy fotbaliști spanioli și partenerele lor superbe
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Magazine ANAF. De unde îţi poţi cumpăra bunuri confiscate de fisc în 2020. Lista completă...
Inchide