• Publicat:
Știri

Când am intrat în oraș, am căzut ÎN GENUNCHI! La 77 de ANI, un basarabean a străbătut sute de kilometri pe jos, până la Alba Iulia, pentru a sărbători CENTENARUL UNIRII

Când am intrat în oraș, am căzut ÎN GENUNCHI! La 77 de ANI, un basarabean a străbătut sute de kilometri pe jos, până la Alba Iulia, pentru a sărbători CENTENARUL UNIRII
Un basarabean în vârstă de 77 de ani a parcurs în 30 de zile 520 de kilometri, de la Bălți la Alba Iulia, pentru a sărbători în Orașul Unirii 100 de ani de la Marea Unire, dar și "din dragoste pentru poporul român unit".

Ion Mărgineanu, fost profesor universitar și deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a venit pe jos de la Bălți la Alba Iulia, parcurgând zilnic aproape 20 de kilometri.

„Am parcurs traseul în 30 de zile, din 1 până în 30 noiembrie. Când am intrat în circumscripția orașului Alba Iulia, am căzut în genunchi. Atât de emoționat am fost că am realizat ce mi-am propus! Am îngenunchiat în fața orașului, a fost deosebit de frumos, o realizare a visului meu, la bătrânețe. Am parcurs acest traseu din dragoste pentru poporul român, pentru poporul meu, pentru poporul român de pretutindeni unit”, a spus Ion Mărgineanu.

Potrivit calculelor sale, traseul total a fost de 520 de kilometri.

„Tot drumul l-am parcurs pe jos, dar am avut o echipă care m-a ajutat. Mi-au purtat hainele, mâncarea și așa mai departe„, a mai spus vârstnicul.

Și-a propus să vină pe jos până la Alba Iulia încă din 1993, când a sărbătorit alături de delegația parlamentară de la Chișinău 75 de ani de la Marea Unire.

„Atunci am fost la Alba Iulia și a încolțit gândul meu, mai exact dacă prind 100 de ani de la Marea Unire, să fac traseul pe jos„, a mai spus Ion Mărgineanu.

Inchide