Candidații care dau Bac-ul pentru a treia oară plătesc 230 de lei

Candidații care dau Bac-ul pentru a treia oară plătesc 230 de lei
Publicat: 18/02/2013, 16:30
Actualizat: 18/05/2015, 16:14

Candidații care au susținut de două ori bacalaureatul și nu au promovat nicio probă plătesc 230 de lei dacă se vor înscrie pentru o nouă sesiune, iar dacă au fost respinși la una sau mai multe probe vor achita doar contravaloarea acestora, suma fiind stabilită de către inspectoratele școlare.

Ministerul Educației a stabilit suma pe care trebuie să o plătească acei candidați care nu au promovat nicio probă a bacalaureatului și care au susținut de două ori acest examen.

Potrivit metodologiei, candidații au dreptul să susțină examenul de bacalaureat fără taxă de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiționate de achitarea unor taxe, care se stabilesc anual, pâna la data de 1 martie, de către Ministerul Educației.

Candidații care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoașterea unora dintre probele promovate anterior.

Ministerul Educației a anunțat că și pentru 2013 taxa pentru cei care nu au promovat nicio probă a bacalaureatului la două sesiuni va fi 230 de lei.

Dacă tinerii vor avea de susținut pentru a treia oară în intervalul 2003-2013 una sau mai multe probe nepromovate vor achita o taxă stabilită de către inspectoratul școlar, în funcție de disciplină.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 are loc în perioada iunie – iulie, candidații putând să se înscrie în perioada 27-31 mai.

Examenul de bacalaureat va începe în 10 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susținută până în 12 iunie. În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competențelor digitale și în 25-28 iunie de proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susținute în 1 iulie la Limba și literatura română și în 2 iulie – la Limba și literatura maternă. Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului și în 5 iulie cu proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele vor fi afișate în 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestațiile vor fi depuse în aceeași zi, între orele 12.00 și 16.00, urmând ca în perioada 9 -11 iulie să fie soluționate. Rezultatele finale vor fi afișate în 12 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie.

În 19-20 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 19-21 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 20-21 august – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională și în 22-23 august – evaluarea competențelor digitale.

Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba și literatura română, urmată în 27 august de Limba și literatura maternă, 28 august – proba obligatorie a profilului și 30 august – proba la alegere a profilului și specializării.

Primele rezultate vor fi afișate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestațiile vor fi depuse între orele 12.00 și 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluționate contestațiile, iar în 5 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×