Care sunt cele mai căutate școli pentru înscrierea în ciclul primar de studii

Publicat: 09/02/2015, 13:10
Actualizat: 18/05/2015, 16:02

Regulile propuse de Ministerul Educației pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare au rămas la fel ca anul trecut. În perioada următoare, Ministerul Educației urmează să aprobe ordinul prin care se va face înscrierea în învățământul primar.

Potrivit datelor centralizate de anul trecut de Ministerul Educației, 99% din cererile depuse în 2014 au fost admise după prima etapă de înscriere.

Gândul vă prezintă Topul celor mai căutate școli din România, așa cum a reieșit anul trecut din centralizarea de la Ministerul Educației.

La nivel național, TOP 50 NAȚIONAL al școlilor arată că cele mai căutate școli sunt cele din Capitală, 19 instituții de învățământ din Capitală având concurență de cel mult 2 pe loc.

Inspectorii școlari din București spun în fiecare sector al Capitalei sunt câteva școli unde numărul cereri îl depășește pe cel al locurilor disponibile. „Părinții trebuie să aleagă mai întâi cadrul didactic. Apoi școala să fie aproape de locuință. Fiecare școală face organizează „Ziua Porților Deschise”, când directorii și profesorii stau la dispoziția părinților interesați de școala respectivă”, a spus Marian Banu, inspector de la București.

Cele mai căutate școli din Sectorul 1: Școala nr. 11, Școala nr. 17, Școala nr 45, Școala Vlahuță, Școala Herăstrău

Cele mai căutate școli din Sectorul 2: Școala Centrală, Școala nr. 19, Școala nr. 49, Școala nr. 51, Școala„Ita Wegman”

Cele mai căutate școli din Sectorul 3: Școala „Dante Aligheri”, Școala nr. 195, Școala nr.80, Școala „Waldorf”, Școala nr. 81

Cele mai căutate școli din Sectorul 4: Școala nr. 79, Școala nr. 194, Școala nr.97, Școala nr. 190, Școala nr. 113

Cele mai căutate școli din Sectorul 5: Școala nr 146, Școala nr. 150, Școala „Stefan Odobleja”, Școala „Ion Barbu”, Școala nr 280

Cele mai căutate școli din Sectorul 6: Școala nr.197, Școala nr. 172, Școala nr. 156, Școala nr. 311, Școala nr. 117

Gândul vă prezintă CALENDARUL ÎNSCRIERII ÎN CLASA PREGĂTITOARE, așa cum apare în propunerea de Educație:

Pregătirea înscrierii în învățământul primar

9 februarie 2015 – Școlile care organizează clase pregătitoare pentru anul școlar 2015/2016 vor afișa numărul de clase pregătitoare alocate, atât la sediu, cât și pe site-ul propriu, dacă există, inclusiv și pe site-ul inspectoratului școlar.

Tot pe 9 februarie începe programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinți, în cazul în care copiii nu îndeplinesc vârsta.

11 – 20 februarie 2015 – Organizarea unei „Zile a porților deschise” în școli, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate.

9 – 20 februarie 2015 – Organizarea, în unitățile de învățământ preșcolar, a întâlnirilor pentru informarea și consilierea părinților copiilor din grădiniță care vor fi cuprinși, în anul școlar 2015 – 2016, în învățământul primar.

10 februarie – 4 martie 2015 – Realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor pentru care Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016, prevăzută în anexa nr. 2 la ordin, prevede această evaluare.

10 februarie – 5 martie 2015 – Comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea.

5 martie 2015 – Transmiterea de către centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională a procesului – verbal în care este înscris rezultatul dezvoltării psihosomatice a copiilor din județ/municipiul București, comisiei județene/a municipiului București de înscriere a copiilor în învățământul primar (comisia județeană/a municipiului București).

Completarea și validarea cererilor-tip de înscriere în clasa pregătitoare

9 februarie 2015 – Afișarea, la sediul unității de învățământ și al inspectoratului școlar și pe site-ul acestora, a programului de completare a cererilor tip de înscriere în învățământul primar.

16 februarie – 6 martie 2015 – Completarea de către părinți, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00-20,00 (luni-vineri), respectiv 8,00-13,00 (sâmbăta). Depunerea și validarea cererilor-tip de înscriere de către părinții care solicită înscrierea copiilor la școala specială.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare

9 martie 2015 -Procesarea, de către comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar (Comisia națională), a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

10 – 12 martie 2015 -Procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, a cererilor părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către consiliul de administrație al unității de nvățământ a listei candidaților admiși în această fază. Marcarea, în aplicația informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidații admiși în această fază.

13 martie 2015-Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

13 – 14 martie 2015-Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar și al unităților de învățământ a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
EXCLUSIV: Loredana Chivu a mințit că și-a cumpărat singură Lamborghini-ul! El e proprietarul din acte...
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Pepe aruncă bomba după divorţul de Raluca Pastramă: ”Mă însor din nou”
Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
O tânără care a dispărut acum 11 ani a fost găsită împreună cu iubitul în...
EXCLUSIV: Loredana Chivu a mințit că și-a cumpărat singură Lamborghini-ul! El e proprietarul din acte...
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Scandal imens la Survivor România: „Ce faci, mă, ți-a căzut ochiul?”
Cod portocaliu de vijelii în București. Alertă cruntă a meteorologilor
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Veste ȘOC în România: Cunoscuta jurnalistă A MURIT după un accident vascular
Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Situația este îngrijorătoare în România
Infern la Vamă. Români blocați pentru că le lipsește un document. Coadă de kilometri
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...