Care sunt cele mai căutate școli pentru înscrierea în ciclul primar de studii

Redactor:
Andreea Ofițeru
Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani până la 31 august 2015 caută zilele acestea cea mai bună școală la care să-i înscrie peste câteva zile, pentru clasa pregătitoare.

Regulile propuse de Ministerul Educației pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare au rămas la fel ca anul trecut. În perioada următoare, Ministerul Educației urmează să aprobe ordinul prin care se va face înscrierea în învățământul primar. 

Potrivit datelor centralizate de anul trecut de Ministerul Educației, 99% din cererile depuse în 2014 au fost admise după prima etapă de înscriere.

Gândul vă prezintă Topul celor mai căutate școli din România, așa cum a reieșit anul trecut din centralizarea de la Ministerul Educației.

La nivel național, TOP 50 NAȚIONAL al școlilor arată că cele mai căutate școli sunt cele din Capitală, 19 instituții de învățământ din Capitală având concurență de cel mult 2 pe loc.

Inspectorii școlari din București spun în fiecare sector al Capitalei sunt câteva școli unde numărul cereri îl depășește pe cel al locurilor disponibile. „Părinții trebuie să aleagă mai întâi cadrul didactic. Apoi școala să fie aproape de locuință. Fiecare școală face organizează „Ziua Porților Deschise”, când directorii și profesorii stau la dispoziția părinților interesați de școala respectivă”, a spus Marian Banu, inspector de la București.

Cele mai căutate școli din Sectorul 1: Școala nr. 11, Școala nr. 17, Școala nr 45, Școala Vlahuță, Școala Herăstrău

Cele mai căutate școli din Sectorul 2: Școala Centrală, Școala  nr. 19, Școala nr. 49, Școala nr. 51, Școala„Ita Wegman”

 Cele mai căutate școli din Sectorul 3: Școala „Dante Aligheri”, Școala nr. 195, Școala nr.80, Școala „Waldorf”, Școala nr. 81

Cele mai căutate școli din Sectorul 4: Școala nr. 79, Școala nr. 194, Școala nr.97, Școala nr. 190, Școala nr. 113

Cele mai căutate școli din Sectorul 5: Școala nr 146, Școala nr. 150, Școala „Stefan Odobleja”, Școala „Ion Barbu”, Școala nr 280

Cele mai căutate școli din Sectorul  6: Școala nr.197, Școala nr. 172, Școala nr. 156, Școala nr. 311, Școala nr. 117

Gândul vă prezintă CALENDARUL ÎNSCRIERII ÎN CLASA PREGĂTITOARE, așa cum apare în propunerea de Educație:

Pregătirea înscrierii în învățământul primar

9 februarie 2015 –  Școlile care organizează clase pregătitoare pentru anul școlar 2015/2016 vor afișa numărul de clase pregătitoare alocate, atât la sediu, cât și pe site-ul propriu, dacă există, inclusiv și pe site-ul inspectoratului școlar.

Tot pe 9 februarie începe programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinți, în cazul în care copiii nu îndeplinesc vârsta.

11 – 20 februarie 2015 – Organizarea unei „Zile a porților deschise” în școli, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate.

9 – 20 februarie 2015 – Organizarea, în unitățile de învățământ preșcolar, a întâlnirilor pentru informarea și consilierea părinților copiilor din grădiniță care vor fi cuprinși, în anul școlar 2015 – 2016, în învățământul primar.

10 februarie – 4 martie 2015 – Realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor pentru care Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016, prevăzută în anexa nr. 2 la ordin, prevede această evaluare.

10 februarie – 5 martie 2015 – Comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea.

5 martie 2015 – Transmiterea de către centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională a procesului – verbal în care este înscris rezultatul dezvoltării psihosomatice a copiilor din județ/municipiul București, comisiei județene/a municipiului București de înscriere a copiilor în învățământul primar (comisia județeană/a municipiului București).

Completarea și validarea cererilor-tip de înscriere în clasa pregătitoare

9 februarie 2015 – Afișarea, la sediul unității de învățământ și al inspectoratului școlar și pe site-ul acestora, a programului de completare a cererilor tip de înscriere în învățământul primar.

16 februarie – 6 martie 2015 – Completarea de către părinți, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00-20,00 (luni-vineri), respectiv 8,00-13,00 (sâmbăta). Depunerea și validarea cererilor-tip de înscriere de către părinții care solicită înscrierea copiilor la școala specială.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare

9 martie 2015 -Procesarea, de către comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar (Comisia națională), a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

10 – 12 martie 2015 -Procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, a cererilor părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către consiliul de administrație al unității de nvățământ a listei candidaților admiși în această fază. Marcarea, în aplicația informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidații admiși în această fază.

13 martie 2015-Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

13 – 14 martie 2015-Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar și al unităților de învățământ a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.

Surpriză URIAŞĂ la FCSB. Becali, negocieri de ultimă oră cu antrenorul momentului din Liga I....
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a...
Ce se întâmplă cu SALARIILE din Sănătate şi Educaţie. Gabriela Firea a dat vestea REA
Iohannis a semnat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, nu şi numirea ca...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Surpriza făcută de România în Europa: doar o singură țară se descurcă mai bine
Momente uluitoare la metrou. O cunoscută vedetă a lăsat perplecși călătorii dintr-o staţie FOTO
Vestea ȘOC a momentului despre Roxana Dobre. Ce a pățit soția lui Florin Salam. Dramatic!
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
A venit SFÂRŞITUL erei benzinei. Anunţul a fost făcut chiar de marii producători de petrol
Inchide