Cât a durat, în România, construcția celui mai modern spital pentru copii. Dăncilă și Firea l-au inaugurat azi. VIDEO

Redactor:
Nicolae Oprea
Inaugurare spital de copii Victor Gomoiu din Bucuresti

„La preluarea mandatului, acum doi ani de zile, această clădire era mai mult o carcasă lângă spitalul vechi de copii „Victor Gomoiu”, care a fost construit acum 90 de ani. Ne-am dorit cu toții să avem un spital nou de copii în Capitala României. Această construcție a demarat în 2012, dar, din nefericire, din cauza unor probleme și neînțelegeri, s-au sistat lucrările în anul 2014. La preluarea mandatului, a trebuit să reluăm lucrările aproape de la 0 în această clădire și de asemenea, ea să devină funcțională în sensul dotării cu apartura de ultimă generație”, a declarat Gabriela Firea la inaugurarea unității spitalicești.

Edilul a precizat că investiția totală se ridică la 48 de milioane de euro și, în acest moment, sunt funcționale toate secțiile care au fost mutate din vechiul spital.

„Într-o perioadă scurtă, vor fi dotate și secțiile care au fost construite în plus față de ceea ce avea ca dotare vechiul spital. Vor fi și secții noi, practic, pacienții din București și din întreaga țară se vor putea trata aici, mă refer la ORL, cardiologie, la hematologie, neurologie, ortopedie. Pe vechiul amplasament al spitalului Victor Gomoiu, PMB va demara construirea unui centru de excelență în oncologie pediatrică precum și alte câteva secții deficitare, de asemenea, a unui minihotel pentru părinții copiilor care vor fi operați și tratați. Apartura din acest spital, inclusiv din cele 10 săli de operații, este de nivel european”, a adăugat Gabriela Firea.

Prezentă la evenimentul de inaugurare, premierul Viorica Dăncilă a menționat că își dorește finalizarea proiectul Spitalului Metropolitan, dar și construcția celor trei spitale regionale.

„Am vizitat spitalul și am rămas impresionată atât de dotările din spital, dar și de cadrele medicale, de toți care lucrează aici și care pun suflet în a trata copii și a folosi aparate de înaltă generație. Sper să inaugurăm cât mai multe spitale, mai multe obiective. Sunt convinsă că veți duce la bun sfârșit și Spitalul Metropolitan, iar la nivel național vom duce la bun sfârșit cele trei spitale regionale pe fonduri europene, dar și cele cinci spitale regionale pe care sperăm și avem certitudinea că el vom realiza prin parteneriat public-privat și nu în ultimul rând Spitalul Republican”, a subliniat premierul României.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că noua unitate sanitară îndeplinește toate standardele unui spital la nivelul anului 2018.

„Întotdeauna m-am gândit cu aș vrea să arate un spital pentru copii, un spital care să răspundă tuturor nevoilor din punct de vedere medical, cât și să placă, pentru că știm foarte bine că micuții pacienți sunt pretențioși și puțin supărați când ajung într-un spital. Acest spital arată exact așa cum trebuie să arate un spital pentru copii. Este un spital dotat cu aparate performante și pot să vă spun că am fost foarte impresionată de ceea ce am văzut aici în secția de pediatria generală, în ceea ce se pregătește în secția de cardiologie, ortopedie. Am văzut două dintre sălile de operație, arată exact așa cum trebuie să arate sălile de operație la nivelul anului 2018”, a adăugat Pintea.

Structură organizatorică: 3 secții clinice de pediatrie, 1 secție de neurologie pediatrică, 1 secție clinică de chirurgie pediatrică, 1 secție clinică de ortopedie pediatrică, 1 secție de ATI, compartiment ORL, compartiment reabilitare medicală, compartiment dermatologie pediatrică.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Loredana Chivu, apariție incendiară în cea mai provocatoare lenjerie intimă! Parcă nu are nimic pe...
Inchide