Cât a durat, în România, construcția celui mai modern spital pentru copii. Dăncilă și Firea l-au inaugurat azi. VIDEO

Publicat: 14/05/2018, 22:18
Actualizat: 25/03/2019, 20:52

„La preluarea mandatului, acum doi ani de zile, această clădire era mai mult o carcasă lângă spitalul vechi de copii „Victor Gomoiu”, care a fost construit acum 90 de ani. Ne-am dorit cu toții să avem un spital nou de copii în Capitala României. Această construcție a demarat în 2012, dar, din nefericire, din cauza unor probleme și neînțelegeri, s-au sistat lucrările în anul 2014. La preluarea mandatului, a trebuit să reluăm lucrările aproape de la 0 în această clădire și de asemenea, ea să devină funcțională în sensul dotării cu apartura de ultimă generație”, a declarat Gabriela Firea la inaugurarea unității spitalicești.

Edilul a precizat că investiția totală se ridică la 48 de milioane de euro și, în acest moment, sunt funcționale toate secțiile care au fost mutate din vechiul spital.

„Într-o perioadă scurtă, vor fi dotate și secțiile care au fost construite în plus față de ceea ce avea ca dotare vechiul spital. Vor fi și secții noi, practic, pacienții din București și din întreaga țară se vor putea trata aici, mă refer la ORL, cardiologie, la hematologie, neurologie, ortopedie. Pe vechiul amplasament al spitalului Victor Gomoiu, PMB va demara construirea unui centru de excelență în oncologie pediatrică precum și alte câteva secții deficitare, de asemenea, a unui minihotel pentru părinții copiilor care vor fi operați și tratați. Apartura din acest spital, inclusiv din cele 10 săli de operații, este de nivel european”, a adăugat Gabriela Firea.

Prezentă la evenimentul de inaugurare, premierul Viorica Dăncilă a menționat că își dorește finalizarea proiectul Spitalului Metropolitan, dar și construcția celor trei spitale regionale.

„Am vizitat spitalul și am rămas impresionată atât de dotările din spital, dar și de cadrele medicale, de toți care lucrează aici și care pun suflet în a trata copii și a folosi aparate de înaltă generație. Sper să inaugurăm cât mai multe spitale, mai multe obiective. Sunt convinsă că veți duce la bun sfârșit și Spitalul Metropolitan, iar la nivel național vom duce la bun sfârșit cele trei spitale regionale pe fonduri europene, dar și cele cinci spitale regionale pe care sperăm și avem certitudinea că el vom realiza prin parteneriat public-privat și nu în ultimul rând Spitalul Republican”, a subliniat premierul României.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că noua unitate sanitară îndeplinește toate standardele unui spital la nivelul anului 2018.

„Întotdeauna m-am gândit cu aș vrea să arate un spital pentru copii, un spital care să răspundă tuturor nevoilor din punct de vedere medical, cât și să placă, pentru că știm foarte bine că micuții pacienți sunt pretențioși și puțin supărați când ajung într-un spital. Acest spital arată exact așa cum trebuie să arate un spital pentru copii. Este un spital dotat cu aparate performante și pot să vă spun că am fost foarte impresionată de ceea ce am văzut aici în secția de pediatria generală, în ceea ce se pregătește în secția de cardiologie, ortopedie. Am văzut două dintre sălile de operație, arată exact așa cum trebuie să arate sălile de operație la nivelul anului 2018”, a adăugat Pintea.

Structură organizatorică: 3 secții clinice de pediatrie, 1 secție de neurologie pediatrică, 1 secție clinică de chirurgie pediatrică, 1 secție clinică de ortopedie pediatrică, 1 secție de ATI, compartiment ORL, compartiment reabilitare medicală, compartiment dermatologie pediatrică.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom