Cât costă Revelionul în Las Vegas în comparaţie cu Poiana Braşov. Mărturia unui român: „Eram convins că nu văd bine”

Cât costă Revelionul în Las Vegas în comparaţie cu Poiana Braşov. Mărturia unui român: „Eram convins că nu văd bine”
Sursă FOTO - caracter ilustrativ: Profimedia Images
Publicat: 21/12/2021, 18:07
Actualizat: 21/12/2021, 18:23

Cererile pentru pachetele turistice de Crăciun și Revelion au explodat odată cu relaxarea restricțiilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Cei mai mulţi dintre români au ales staţiunile montane din România, dar există şi alţii care au preferat să-şi petreacă Sărbătorile în străinătate. 

Codin, un tânăr din Sibiu care a ales să-şi petreacă sărbătorile în Las Vegas, susține că a găsit o ofertă excelentă pe meleagurile americane, una mult mai ieftină decât în România.

Să îţi petreci un sejur de nouă zile la Las Vegas, inclusiv Revelionul, e o experienţă. Iar dacă experienţa asta te costă sub 1.500 de euro, cu avion şi hotel inclus e şi mai bine. Puteam alege să merg în România, am găsit oferte la munte, la Sinaia sau la Poiana Braşov, de două sau de trei ori mai scump. M-am uitat de două ori, credeam că nu văd bine. Eram convins că nu văd bine”, a spus tânărul citat de Adevărul.

Român: „De banii ăştia am asigurat cinci ani Revelionul în Austria”

Și un alt tânăr din Cluj a făcut rezervări pentru Innsbruck, Austria, acolo unde în multe cazuri hotelurile nu doar că sunt mai ieftine decât cele din cunoscuta staţiune Poiana Brașov, dar în unele cazuri diferenţa este chiar de patru sau de cinci ori.

Căutând pe Booking oferte pentru Revelion am găsit în Poiana Braşov o cameră la peste 15.500 de lei şi alta la peste 11.000 de lei, în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, ambele la hoteluri de 4 stele. Am avut noroc că prietena mea a ţinut să caute şi în Austria, doar aşa de curiozitate, iar surpriza a fost totală. Am găsit exact în aceeaşi perioadă camere în hoteluri tot de 4 stele şi nu oriunde, ci la Innsbruck, una din ele de vreo cinci ori mai ieftin, la puţin peste 3.000 de lei. Oricât ai prefera să stai acasă, la tine în ţară, cum să te duci în condiţiile astea la Poiana Braşov? De banii ăştia am asigurat de cinci ani Revelionul în Austria şi mai rămân cu ceva. Sau în loc să mă duc doar cu prietena, mergem 10 în Austria”, a spus Gabriel, un tânăr din Cluj pentru Adevărul.

Ce stațiuni caută românii de Revelion

Cele mai căutate stațiuni de către români pentru Revelion sunt Sinaia, Predeal, Poiana Brașov, Păltiniș, Valea Prahovei și Slănic Moldova. În schimb, de Crăciun, românii se îndreaptă mai degraba către turismul rural și zona Maramureșului.

Prețurile diferă în funcție de zonă, hotel și facilități. Un cuplu poate plăti pentru trei zile și 1.500 de lei la o pensiune de 3 stele, dar prețurile pot depăși 1.500 de euro la un hotel de top din Poiana Brașov.

Prețurile cresc întotdeauna când cererea este mai mare. Stațiunile montane sunt cele mai căutate, acolo fiind și cele mai multe locuri de cazare. Prețurile au crescut cu 15% în această perioadă.  În perioada Crăciunului, prețurile sunt mai mici comparativ cu perioada de Anul Nou. Un cuplu poate plăti și 1.500 lei la o pensiune unde este inclusă masa de Crăciun”, explică Traian Bădulescu, pentru Gândul.

În perioada Revelionului, prețurile sunt mai mari. Un cuplu poate plăti și 1.500 de euro pentru cazare trei nopți în regim de demipensiune, cină festivă în noaptea dintre ani și program artistic.

Sunt pensiuni și hoteluri unde turiștii se pot caza de Revelion și cu 500-700 de euro, la un hotel de 3 stele. Când vorbim de suma de 1.500 de euro, ne referim la hoteluri de top din stațiunile montane, preț în care este inclus și un program cu artiști, cântăreți. De Revelion, la mare căutare sunt atât stațiunile montane, cât și cele balneare: Balvanyos, Sovata, Băile Felix, Băile Herculane. De Crăciun, turiștii pot găsi oferte și cu 500-600 lei de persoană, cu mic dejun și masa de Crăciun inclusă pentru 3 zile”, spune Traian Bădulescu, antreprenor și consultant în turism.

Citește și

Cât costă să petreci Crăciunul și Revelionul în stațiunile montane. ”Mulți români au ales o experiență pe malul mării pentru Anul Nou, ceea ce este inedit”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun