Cât l-a costat pe Teodor Mărieș scena de la Universitate, huiduită de mulțime

Cât l-a costat pe Teodor Mărieș scena de la Universitate, huiduită de mulțime

Vineri, la Universitate, în fața Teatrului Național, a fost amplasată o scenă pe care, în timpul manifestației, au urcat aproximativ 20-30 de persoane ce intenționau să se adreseze oamenilor. Manifestanții i-au huiduit și le-au cerut să coboare de pe scenă. Cel care a adus scena în Piață este Teodor Mărie, președintele „Asociației 21 Decembrie”, după cum a declarat acesta pentru gândul, vineri noapte.

Teodor Mărieș a precizat pentru Mediafax că a încheiat un contract pentru aducerea acestei scene, pe care sâmbătă l-a postat pe pagina de Facebook a asociației.

Din contract rezultă că beneficiarul era Asociația „21 Decembrie 1989”, și nu Teodor Mărieș în nume personal.

Teodor Mărieș a mai spus că a fost întrebat de jandarmi, vineri, dacă el s-a ocupat de ridicarea scenei și a recunoscut, fiind anunțat că va fi amendat

„Am demontat tribuna, dar dacă strada va avea nevoie de ea, mă voi ocupa să o montez la loc. Consider că nu este firesc să fiu sancționat pentru acest gest, pentru că, până la urmă, toți oamenii care se strâng în stradă ar putea fi amendați și nu cred că ar trebui să fie aplicate sancțiuni pentru demersuri care au legătură cu ce se întâmplă în piață”, a spus Teodor Mărieș.

Contractul de prestări servicii a fost încheiat în 5 noiembrie, între prestatorul SC GDD Sound SRL Brașov, reprezentat de administrator Dan Dumitru Ghiță, și beneficiarul Asociația „21 Decembrie 1989”, reprezentat de Teodor Mărieș.

Prin acest contract, firma din Brașov a asigurat echipamente de sunet-lumini și scenotecă pentru „manifestație Piața Universității București”. Suma pe care trebuie să o plătească Teodor Mărieș este de 3.000 de euro plus TVA, respectiv 16.442,40 lei, conform facturii emise de către firmă în 6 noiembrie. Prin contract, Teodor Mărieș trebuia să mai asigure cazarea și masa celor patru tehnicieni care se ocupau de echipamente.

Contractul era încheiat până în 31 decembrie, timp în care firma din Brașov trebuia să asigure funcționarea echipamentelor.

În contract este prevăzut și că părțile sunt exonerate de răspunderea privind neîndeplinirea sau îndeplinirea cu întârziere a obligațiilor asumate, în cazul apariției unor evenimente, printre care „izbucnirea unor revolte civile sau revoluții, acte de terorism”, „acte ale oricărui guvern sau autorități”, „incendii, explozii, inundații”.

Vineri seară, în a patra zi de proteste, în Piața Universității s-au adunat aproximativ 5.000 de oameni, care au scandat din nou împotriva corupției și au adus un omagiu victimelor incendiului din clubul Colectiv, la o săptămână de la tragedie.

În timpul protestului, mai multe persoane au urcat pe scena instalată în fața Teatrului Național, pentru a se adresa celorlalți protestatari, însă din mulțime s-a huiduit, s-a fluierat și li s-a strigat să coboare. Apariția acestei scene, pe care se aflau și instrumente muzicale, a provocat nemulțumire în rândul celor prezenți, care au spus că nu se poate cânta când atâția tineri au murit în clubul Colectiv.

Pe scenă au urcat în jur de 20-30 de persoane, iar câteva dintre acestea au vorbit de la microfon, însă din mulțime s-a huiduit și li s-a cerut să coboare. „Jos de pe scenă”, „Piața nu are lider”, „Fără scenă, fără scenă” au fost câteva dintre scandările din piață. La un moment dat, sunetul și luminile de pe scenă au fost oprite.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York