Cătălin Rădulescu, avertisment pentru Ministrul Justiției: Dacă Birchall susține desființarea SIIJ, va pleca, iar cariera ei politică se va încheia

Cătălin Rădulescu, avertisment pentru Ministrul Justiției: Dacă Birchall susține desființarea SIIJ, va pleca, iar cariera ei politică se va încheia
Publicat: 17/07/2019, 17:33

„Vreau sa afirm public câteva lucruri , cu mare convingere : 1. Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție trebuie sa fie consolidata și trebuie transformată in direcție, așa cum este Dna și Diicot , fiind singura reduta pentru respectarea drepturilor și libertăților romanilor și împotriva abuzurilor din justiție ale magistraților . Voi fi împotriva oricărui membru Psd care va dori altceva . Dacă colega Birchall dorește altceva va pleca și cariera ei politica se va încheia ; 2. Impozitarea pensiilor magistraților e o eroare grava pe care am putea sa o facem . In toată lumea exista aceste pensii de serviciu ( și nu speciale , cum spun unii care habar nu au ) și ele sunt precizate și in legea 303 si 304 , eliminarea sau impozitarea lor fiind neconstituțională . Am rezolvat totul și acum vrem sa ne punem in cap și toti magistrații ? Chiar și pe aceia care ne-au susținut toate modificările prin legile justiției și au susținut secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție ? Nu susțin sub nicio forma impozitarea pensiilor de serviciu ale magistraților”, a scris Cătălin Rădulescu, miercuri, pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că îi va susține pe toți miniștrii care și-au făcut treaba și nu va permite ca aceștia să fie înlocuiți cu niște anonimi.

„3. In toti acești 7 ani , am susținut mereu , ca pe funcțiile ministeriale sa punem profesioniști , oameni impecabili cu mare experiența in domeniu , pe care romanii sa ii aprecieze și sa ii iubească și nu hahalere puse prin presiunea președinților de organizatii județene , de care romanii sa rada și care sa ne facă de ras . In același timp , voi susține totdeauna miniștrii care și-au îndeplinit din plin mandatul , care au muncit zi și noapte , care sunt cunoscuți și iubiți pentru ceea ce au făcut pentru romani și nu voi accepta ca sa fie schimbați cu no-name-uri , numai pentru ca alții care nu au făcut nimic sunt invidioși sau pentru ca nu sunt securiști ca ei”, a explicat Rădulescu.

Deputatul PSD a precizat că este în favoarea eliminării gratuității pe tren pentru studenți.

„4. M-am exprimat deja vis-a-vis de gratuitatea biletelor de călătorie cu trenul a studenților , și așa cum niciunul din noi care am făcut facultate ( mai nou universitate ) nu am avut gratuitate și ne-am platit biletele de tren , și generații întregi de romani au ajuns oameni respectabili și au făcut aceasta țara cunoscuta in lume , fără sa ceara gratuități de un fel sau altul , sunt total pentru eliminarea acestor gratuități . Nu asta e piedica in a învață și a va reprezenta țara dragi studenți ! Culcati- va in fiecare seara cu ceea ce a spus Kennedy ” nu întreba ce poate face țara pentru tine , ci ce poți face tu pentru țara”, a conchis Rădulescu.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat, luni, că în ședința Comitetului Executiv Național PSD, a fost convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celora care depășesc această sumă urmând a le fi aplicată o „taxă de solidaritate”.

El a mai spus că Guvernul va adopta un act normativ prin care va limita numărul de călătorii gratuite cu trenul pentru studenți. De asemenea, limita de vârstă a studenților pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât