Câte milioane de euro a plătit MDRAP pentru cele o sută de microbuze pentru transportul sportivilor

Câte milioane de euro a plătit MDRAP pentru cele o sută de microbuze pentru transportul sportivilor
Publicat: 12/05/2015, 15:45

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a declarat că suma totală a celor o sută de microbuze se ridică la 3,62 milioane de euro, alte 94 urmând a fi distribuite clburilor sportive școlare prin intermediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice. „O sută de microbuze sunt distribuite prin Ministerul Tineretului și Sportului și 94, tot pentru sportivi, prin Ministerul Educației Naționale. Sunt patru tipuri de microbuze pe care le primește Ministerul Tineretului și Sportului, sunt 30 de microbuze de 8+1 locuri, 53 de microbuze de 16+1, 14 microbuze de 28+2 și 3 autocare de 58+2 locuri. Ministerul Tineretului și Sportului hotărăște cum vor fi repartizate. Pentru aceste microbuze, valoarea totală este de 3.625.145 de euro, inclusiv TVA. Prețul variază de la 19.500 de euro, cel de opt locuri, la 234.700 de euro pentru cel de 58 plus două locuri”, a declrat Dragnea.

Prin programul MDRAP vor fi distribuite în total un număr de 2.275 de microbuze. „Sunt practic trei loturi, vorbim de toate cele 2.275. Primele 600 au fost fabricate și predate în 2013 și 2014. Următoarele 659 au venit treptat și s-au repartizat atât pentru sportivii școlari, cât și pentru primării, pentru elevi, iar următoarele 1.016, cu precizarea că sunt deocamdată 1.002, pentru 14 microbuze care au dotări speciale pentru persoane cu dizabilități nu s-a prezentat nimeni. Pentru celelalte, contractul a fost deja semnat, au intrat pe inia de fabricație și în perioada iulie-septembrie vor fi livrate. Cum vin ele vor fi repartizate la primării sau la ceilalți beneficiari”, a mai spus ministrul.

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a precizat că 49 de microbuze vor fi destinate cluburilor sportive: „Fiecare club din România va primi câte un microbuz de 16 locuri plus unu. Asta înseamnă 49 de cluburi, toate cele 9 complexe naționale vor primi și ele câte un microbuz, plus primele 20 de federații, în funcție de finanțarea care a fost făcută, urmând ca în continuare să dăm și la celelalte federații. Este pentru prima dată în istorie când cluburile și federațiile primesc de la Ministerul Tineretului și Sportului, prin Guvernul României, aceste microbuze. Dacă dorim performanță din partea sportivilor, și noi trebuie să oferim condiții cât de cât decente pentru ne putea măsura forțele cu marile puteri ale lumii”.

La evenimentul de predare a microbuzelor, care a avut loc la Sala Polivalentă, au participat președinți de federații sportive și președinți de cluburi pentru a semna documentația necesară repartizărilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase