Câte ore trebuie să lași la marinat carnea de pui, porc sau vită, ca să nu o strici. Mulți români fac greșeala asta!

Câte ore trebuie să lași la marinat carnea de pui, porc sau vită, ca să nu o strici. Mulți români fac greșeala asta!
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 30/11/2022, 17:41
Actualizat: 30/11/2022, 22:38

Carnea marinată are un gust delicios, mai ales dacă este gătită corespunzător. Iată cât timp se ține carnea la marinat și care sunt ingredientele ideale pentru cea mai bună friptură!

Majoritatea persoanelor tânjesc după o friptură suculentă și aromată.

Fie că e vorba de muschi de vită, file de pește sau piept de pui, trebuie să cunoști următoarele reguli înainte să te apuci de gătit.

Carnea se pune la marinat din diferite motive, de exemplu, pentru a fi foarte fragedă, dar și pentru a împrumuta toate aromele din condimente, astfel încât să nu fie nevoie să mai adaugi alte condimente după ce este gata friptura.

De asemenea, nu doar carnea se lasă la marinat, ci și legumele.

Ingredientele de bază pentru marinada perfectă sunt – uleiul de măsline, ceapa, usturoiul, condimentele (sare, piper, cimbru, rozmarin), sosul de soia, zeama de lămâie, oțetul balsamic, berea sau vinul, roșu sau alb, după preferință.

Sursă Foto – Facebook

Greșeala pe care mulți oameni o fac

Timpul este unul dintre cele mai importante aspecte ale gătitului, deci ai grijă la acest aspect!

Dacă nu ții cont de ceas, există posibilitatea să distrugi textura cărnii, să nu ai o bucată de carne fragedă, ci una fadă, fără sare și piper, practic, fără niciun gust.

Iată cât timp trebuie să lași carnea la marinat.

Carnea de pui sau curcan se ține la marinat între 2 și 4 ore, în timp ce carnea de vită, oaie sau miel se marinează în 4-6 ore.

Carnea de porc se lasă între 2 și 4 ore, iar carnea de căprioară sau rață, între 4 și 8 ore.

Pentru peștele întreg este suficient și o oră.

Cea mai mare greșeală pe care mulți oameni o fac este că lasă carnea prea mult la marinat, iar la final, friptura este un eșec total, potrivit Csid.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase