Câteva sute de persoane au condus-o pe ultimul drum pe Simona Zăhan, medicul care s-a sinucis în Franța

Câteva sute de persoane au condus-o pe ultimul drum pe Simona Zăhan, medicul care s-a sinucis în Franța
Publicat: 22/03/2014, 16:23
Actualizat: 05/02/2019, 08:55

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Simonei Zăhan a fost ridicat, sâmbătă la prânz, de la capela Cimitirului Municipal din Târgu Jiu, unde fusese depus joi, și transportat în comuna Scoarța, localitatea în care a copilărit femeia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ceremonia de înmormântare au participat rude și prieteni ai medicului, dar și câteva sute de localnici, niciunul dintre ei nefiind de acord cu ipoteza unei sinucideri.

Printre cei prezenți la înmormântare s-a numărat și medicul de familie din localitatea Scoarța, Monica Dulămiță, care a declarat corespondentului MEDIAFAX că a lucrat un an în Franța și că programul este „epuizant”.

„Este greu, este foarte greu. Eu am lucrat acolo un an și, după ce am văzut cât de epuizant este programul de lucru, am decis să nu mai fac niciodată gărzi, nici măcar în spitalele din România. Oricât de bine pregătit ai fi, ajungi la un surmenaj fizic din cauza nenumăratelor ore și zile în care trebuie să fii la program și să faci gărzile”, a declarat medicul Monica Dulămiță.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Simonei Zăhan a fost adus în țară, joi, de către soțul acesteia și depus la capela Cimitirului Municipal din Târgu Jiu.

Simona Zăhan, care lucra ca anestezist la un spital din Châteauroux, oraș aflat în centrul Franței, a decedat duminică, după ce și-ar fi administrat intravenos o doză de produse mortale.

Colegii săi au fost devastați de moartea acesteia: „Suntem o mică familie aici. Petrecem atâtea ore împreună. Uneori stam aici mai mult decât acasă. În plus, colega noastră care s-a sinucis tocmai terminase o săptămână de 78 de ore”.

Ei s-au declarat furioși pe declarațiile ministrului francez al Sănătății, Marisol Touraine, cu privire la acest caz: „Nu poate fi lăsată să spună că nu din cauza activității sale la spital s-a întâmplat acest lucru și că era pur și simplu o femeie din România căreia i se făcuse dor de țară! Ea se numea Simona și era ca și noi, de origine străină, dar ca și noi, epuizată și obosită”.

Simona era foarte apropiată de două colege, care aveau și ele copii. „Nu ne vedem copiii suficient. Împărtășeam acest sentiment toate trei. Eu am descoperit-o, duminică dimineața, când am preluat garda. Dar noi nu spunem că din cauza aceasta s-a sinucis Simona. Îi respectăm gestul. Fără să încercăm să judecăm de ce. În schimb, ministrul care nu o cunoștea, care nu a venit aici niciodată, nu știa dacă se simțea sau nu bine în pielea ei (…) Considerăm că declarațiile ei sunt o injurie la adresa Simonei”, a declarat una dintre ele.

„Ministrul știe că ea tocmai terminase o săptămână de 78 de ore de muncă? Știe că ne lipseau, înainte de această dramă, doi anesteziști? Știe că suntem cu toții extenuați? Exercităm o profesie dificilă și exigentă. Simona era o profesionistă excelentă. Se dedica muncii, în detrimentul soțului și fiului ei de șase ani”, au adăugat colegii româncei.

Simona Zăhan era originară din Târgu-Jiu, mama sa fiind fost profesor de geografie la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Târgu-Jiu, iar tatăl acesteia a lucrat la fosta SNLO.

Femeia, în vârstă de 37 de ani, era căsătorită cu un medic care urma să se angajeze și el la un serviciu de ambulanță din Franța. Ei au un băiețel în vârstă de șase ani și se mutaseră în Châteauroux de patru ani.

Simona Zăhan a urmat cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și și-a făcut rezidențiatul în același oraș, la Spitalul Județean. După rezidențiat, ea s-a angajat la spitalul privat Athena, iar apoi familia s-a mutat în Franța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers