Câți bani câștigă, de fapt, un curier la Glovo și cât la sută îi oprește statul

Câți bani câștigă, de fapt, un curier la Glovo și cât la sută îi oprește statul
Publicat: 13/02/2020, 11:17
Actualizat: 13/02/2020, 11:41

Glovo, serviciul de livrare rapidă, care operează în 12 orașe din țară, lucrează actualmente cu peste 10.000 de curieri.

Glovo precizează că un astfel de curier poate avea un venit mai mare decât un salariu mediu pe economie, cu același număr de ore lucrate.

Glovo operează în prezent în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad și Ploiești și s-a extins recent în Brăila și Galați, scrie startupcafe.ro.

Calcul: Pentru 8 ore zilnic și un câștig de 25 lei pe oră, în medie în aplicație, un curier Glovo ar avea un venit de 4.000 lei pe lună, relevă datele Glovo.

E vorba însă de un venit brut, impozabil la stat. Salariul net ar fi de 2.340 lei.

Fiecare curier își stabilește în fiecare săptămână în avans orele pe care dorește să le lucreze, nu are un șef direct căruia să îi raporteze activitatea și decide singur ce face cu timpul și veniturile sale.

Cine poate deveni livrator Glovo?

Pentru a fi livrator Glovo este nevoie de un telefon cu Android sau iOS, o baterie externă complet încărcată și un suport pentru telefon. Geanta izolantă este furnizată de Glovo și mijlocul de transport rămâne la alegerea ta.

Toate materialele necesare, cu excepția mijlocului de transport, pot fi închiriate sau luate în custodie de la Glovo.

Colaboratorii Glovo pot apela non stop la o asistență prin chat. Glovo este o aplicație de livrare rapidă care permite utilizatorilor să comande, să trimită și să primească orice produs, din și în orașul în care se află. Aplicația s-a lansat în România în mai 2018.

Credit foto: Wikipedia

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase