• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Câți bani încasează pentru o singură zi de zbor o însoțitoare la Wizz Air

Câți bani încasează pentru o singură zi de zbor o însoțitoare la Wizz Air

Tot mai multe persoane visează să lucreze ca însoțitoare sau însoțitori de bord. Iată ce salarii oferă Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est.

La Wizz Air, training-ul este gratuit și pregătirea și obținerea licenței de zbor este plătită de companie, scrie life.ro. Singura obligație: Să rămâi cel puțin 12 luni la Wizz Air.

Salariul Wizz Air este competitiv, condițiile de lucru fiind flexibile. De asemenea, Wizz Air are cea mai tânără flotă din România și aeronavele Wizz Air au fost implicate rar în incidente aviatice.

Wizz Air, salariu de bază 300 de euro, dar ajunge și la 1.000 de euro

La Wizz Air, salariul de bază este de 300 de euro (evaluare sfârșitul anului 2019). Nu se plătesc orele de zbor, diurna este de 40 euro /ziua de zbor. La Wizz Air, însoțitoarele de bord primesc 10% comision din ce reușesc să vândă în timpul zborului, din produsele prezentate în catalogul companiei.

În timpul pregătirii, stewardesa NU este plătită, dar semnează contractul de muncă înainte de a-și obține licența de zbor. În total, o însoțitoare de zbor câștigă circa 1.000 euro/lună, dacă se pun la socoteală diurna și comisionul.

Compania oferă asigurare medicală și de viață, bilete la prețuri preferențiale, uniformă gratuită și bineînțeles concediu de odihnă. Salariul se modifică în funcție de cum se avansează în grad.

Se ajunge și la 1.200 de euro

Anual, angajații Wizz Air au parte de reînnoirea licenței de zbor în mod gratuit. Cele mai mari vânzări de la bord sunt recompensate cu zile libere și bonusuri.

Actualii însoțitori de bord ajung să câștige circa 1.200 euro. Cele mai bune luni de zbor, precizează cumajungistewardesa.ro, în care se zboară mai multe zile pe lună și comisioanele de vânzări sunt mai generoase, sunt cele de VARĂ (iulie-august) și decembrie.

Foto: Captură YouTube

Inchide