Cazul adolescentelor dispărute | Parchetul General vine cu noi date: A patra autorizație cerută la 3.05, pusă în aplicare la 6.00

Cazul adolescentelor dispărute | Parchetul General vine cu noi date: A patra autorizație cerută la 3.05, pusă în aplicare la 6.00
Publicat: 27/07/2019, 12:50

„În după-amiaza zilei de 25.07.2019, în jurul orei 15:30, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, la sesizarea Postului de Poliție Dobrosloveni, s-a constituit un dosar penal în care s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, având ca victimă o minoră din comuna Dobrosloveni, județul Olt, existând indicii că în dimineața zilei de 24.07.2019, în jurul orei 10:00, a fost luată de pe DN 64, comuna Dobrosloveni, de un autoturism și a dispărut.

Prin ordonanța din data de 25.07.2019, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Caracal – Biroul Ordine Publică, au dispus începerea urmăririi penale în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate, prev. de art. 205 alin. 1, 2, 3 lit. b C.p

După înregistrarea dosarului la parchet, cercetările au fost continuate, sub supravegherea procurorului de caz, de către lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Municipiului Caracal, Postului de Poliție Dobrosloveni și Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Olt.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal desemnat cu supravegherea cercetărilor a procedat la efectuarea unor activități specifice. Totodată, în raport de datele anchetei, procurorul a solicitat încuviințarea percheziției la 3 adrese, mandatele fiind puse în executare în seara zilei de 25.07.2019. De asemenea, s-a solicitat Judecătoriei Caracal emiterea mandatului de percheziție domiciliară pentru a patra adresă, autorizația fiind emisă la ora 02:39 și înmânată procurorului la ora 03:05. În dimineața zilei de 26.07.2019, ora 06:00, s-a pus în executare mandatul de către Poliția Municipiului Caracal, împreună cu Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Olt, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal”, se arată în comunicatul Parchetului General.

„Întrucât pe parcursul desfășurării percheziției au rezultat indicii privind săvârșirea infracțiunii de omor, prin ordonanța emisă în dimineața zilei de 26.07.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal și-a declinat competența în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p.
Ca urmare a declinării competenței, cauza a fost înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, iar prin ordonanță s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 C.p. rap. la art. 189 alin. 1 lit. a, h C.p. În continuare, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt desemnat cu instrumentarea cauzei a procedat la cercetarea la fața locului, împreună cu echipele de poliție din cadrul IPJ Olt – Serviciul Investigații Criminale, Poliției Municipiului Caracal, IGPR – DIC și criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic IPJ Olt și INC.

În cursul cercetării la fața locului s-au prelevat mai multe categorii de urme criminalistice, care urmează a fi procesate în perioada imediat următoare pentru clarificarea tuturor împrejurărilor cauzei. În virtutea rolului de coordonare, Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a acordat spijin în derularea activității menționate anterior.

Pe parcursul efectuării urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în baza art. 63 C.p.p. rap. la art. 43 – 45 C.p.p., cu aplic. art. 50 C.p.p. și art. 11 alin. 1 pct. 5 din OUG 78/2006, DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova a solicitat declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea acelei structuri, în vederea reunirii la o cauză penală ce are ca obiect infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art. 210 alin. 1 lit. a C.p. Întrucât din datele transmise de acea structură de parchet, a rezultat că există o legătură de conexitate, respectiv săvârșirea mai multor infracțiuni de aceeași persoană (cazul de conexitate prev. de art. 43 alin. 2 Cod procedură penală), prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt din data de 27.07.2019, s-a dispus declinarea competenței materiale și teritoriale de efectuare a urmăririi penale în favoarea DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova.

Prin ordonanța din data de 27.07.2019 a DIICOT- S.T. Craiova s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului D. G., sub aspectul săvârșirii în concurs, a infracțiunilor de trafic de minori și viol, fapte prev. de art. 211 alin. 1 și 2 lit. a Cod penal rap. la art.210 alin.1 lit. a C.p. și art. 218 alin. 1 și 3 lit. c Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal. Inculpatul urmează sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile. Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică, IPJ Olt și IPJ Dolj”, mai precizează sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Bursa din New York ar putea fi prima mare bursă cu tranzacții 24/7