Cazul Bodnariu. Protecția copilului din Norvegia răspunde cu întârziere autorităților de la București. Asociația românilor cere schimbarea legii

Cazul Bodnariu. Protecția copilului din Norvegia răspunde cu întârziere autorităților de la București. Asociația românilor cere schimbarea legii
Publicat: 12/01/2016, 20:15
Actualizat: 05/07/2016, 22:28

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat astăzi că în luna noiembrie 2015, Ambasada României în Norvegia a înaintat o solicitare către Ministerul norvegian pentru Protecția Copilului, pentru a discuta despre cazul familiei Bodnariu.

Acestei solicitări i s-a răspuns însă după aproape două luni, iar zilele următoare, ambasadorul României în Norvegia va merge să discute cu reprezentanți ai Protecției Copilului din această țară.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că această situație trebuie să fie clarificată având în vedere, în primul rând, interesul copiilor, care sunt atât cetățeni români și norvegieni, și nu trebuie să se ajungă la un alt fel de relații între cele două țări implicate.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a invocat că este necesar ca legislația norvegiană să fie respectată, dar că autoritățile din această țară trebuie să furnizeze informații referitoare la acest caz și către România, având în vedere „dimensiunea sensibilă pe care acest caz o are la nivelul opiniei publice”.

Dan Suciu susține că Ministerul Afacerilor Externe menține un dialog permanent cu autoritățile norvegiene și că așteaptă ca acestea să comunice detalii din ancheta aflată în desfășurare. De asemenea, un reprezentant MAE a avut o întâlnire și cu Daniel Bodnariu, unchiul copiilor, în care i-a prezentat acestuia toate demersurile pe care MAE le-a făcut în acest caz. Dan Suciu susține că astfel de întâlniri se vor desfășura regulat, până la finalizarea anchetei.

Românii din Norvegia cer schimbarea legii

Asociația românilor din Norvegia cere parlamentarilor din această țară schimbarea legii privind Protecția Copilului, susținând că aceasta conține prevederi „aberante” care pot duce la abuzuri grave.

„Este adevărat că în multe cazuri, Barnevernet (protecția copilului – n.n.) acționează corect, protejând într-adevăr copiii, iar acest lucru este de apreciat. Problema este că, datorită legislației aberante, care lasă loc de interpretări, în anumite cazuri, Barnevernet a ajuns să nu mai respecte drepturile nimănui! (…) Potrivit legislației în vigoare, o scrisoare anonimă de la un „binevoitor” sau o reclamație de la o persoană bolnavă de suspiciune, declansează ancheta. Aceasta este problema! Dar, mai sunt si altele, din păcate…”, se arată într-o scrisoare semnată de George Alexander, membru al Asociației, care a lucrat peste 20 de ani în domeniu.

Președintele Asociației Românilor din Norvegia, Emanuel Sorin Cioacă, a declarat pentru gândul că familia Bodnariu nu a apelat direct la asociație, însă aceasta este în contact „cu persoane din familia extinsă sau cunoscuți ai familiei”.

„Cunoscând doar versiunea prezentată de familie și de persoane din anturajul familiei, consider că decizia, în ansamblul ei, nu este justificată”, a spus el.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Cadavrele a 20 de mineri ilegali au fost găsite lângă o mină de aur abandonată...
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Moșii de vară 2021. Ce este total interzis să faci de Sâmbăta Morților
Întâmplarea-emblemă pentru România. Bătrânul care a început să plângă că nu a avut bani de...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...