Cazul Caracal: Ce a spus Remus Rădoi după ce a fost audiat de procurori aproape o oră

Cazul Caracal: Ce a spus Remus Rădoi după ce a fost audiat de procurori aproape o oră
Publicat: 19/08/2019, 12:53

UPDATE Rădoi a spus DIICOT că nu știe faptele lui Dincă și a dezmințit informațiile din presă despre el

Omul de afaceri Remus Rădoi a declarat, luni dimineață, procurorilor DIICOT, că nu cunoaște nimic din posibila activitate infracțională a lui Gheorghe Dincă și a dezmințit toate afirmațiile care i-au fost atribuite în presă, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Direcției.

Remus Rădoi (cunoscut și sub porecla „Codiță”), bărbatul la care ar fi apelat polițiștii din Caracal pentru a da de urma Alexandrei, a fost audiat de către procurorii DIICOT București cu scopul de a le furniza date care ar putea ajuta în anchetă.

În cadrul audierii, omul de afaceri a explicat anchetatorilor că nu are nicio informație legată de Gheorghe Dincă.

„Remus Rădoi a dezmințit toate afirmațiile care i-au fost atribuite în media și, de asemenea, a arătat că nu cunoaște despre o eventuală activitate infracțională prezentă sau trecută a lui Dincă Gheorghe”, a declarat pentru agenția de presă MEDIAFAX, Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Bărbatul a spus presei, la ieșirea din sediul DIICOT București, că a fost întrebat de procurori despre cazul crimelor din Caracal, însă omul de afaceri a spus că nu avea date pe care să le furnizeze. Rădoi a refuzat să mai facă alte declarații în fața jurnaliștilor, explicând că este grăbit.

Cazul Alexandra a scos la iveală faptul că ajutorul oferit de Remus Rădoi nu a fost o excepție și că au mai fost și alte dosare. El i-ar fi reproșat chiar șefului adjunct de la IPJ Olt că a fost prea blând cu rivalul său, Nicușor Oacă, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

UPDATE „(Procurorii au întrebat, n.r.) Despre cazul Caracal, dar nu aveam ce date să le furnizez”, a declarat Remus Rădoi, la ieșirea din sediul DIICOT București.

Acesta a fost audiat aproape o oră, iar la plecare a refuzat să dea alte detalii.

Omul de afaceri a declarat, în repetate rânduri, că deține informații potrivit cărora polițiștii ar sprijini interlopii din zonă, subliniind că membrii clanurilor ar fi fost chiar informați de anchetatori cu privire la informațiile din dosare sau cu privire la descinderi.

Știrea inițială

Omul de afaceri Remus Rădoi a ajuns, luni dimineață, la sediul DIICOT București pentru a fi audiat de procurori, acesta urmând să ofere informațiile pe care le deține în privința cazului de la Caracal. Rădoi a spus că nu va fi întrebat de mesajele schimbate cu șefii poliției Olt.

„(Am venit, n.r.) pentru a da informații cu privire la cazul de la Caracal”, a declarat Remus Rădoi, la intrarea în sediul DIICOT.

Rădoi a spus, din nou, că nu il cunoștea pe Gheorghe Dincă.

Întrebat dacă va prezenta mesajele pe care le-a schimbat cu fostul adjunct al Poliției Olt, Nicolae Alexe, omul de afaceri a spus: „Am înțeles că nu o să fiu întrebat despre asta”.

Rădoi a mai fost chemat de anchetatorii cazului de două ori, la sediul Poliției Caracal, însă audierea a fost amânată.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase