• Publicat:
Știri

Cazul Caracal | Tonel Pop spune că discuția Alexandrei la 112 va fi reascultată: Transcripturile vor fi reverificate

Cazul Caracal | Tonel Pop spune că discuția Alexandrei la 112 va fi reascultată: Transcripturile vor fi reverificate
Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, a declarat după ce a studiat dosarul Caracal la sediul DIICOT, că procurorii vor reasculta înregistrarea care conține discuția Alexandrei atunci când a sunat la 112 și vor verifica stenogramele.

„Am studiat din nou, împreună cu procurorii, transcripturile de la 112, conversația Alexandrei înregistrată pe robotul Telecomunicațiilor Speciale. Am învederat procurorului de caz anumite spețe. Se fac reverificări și se va retranscrie, se va reasculta partea audio. Am evidențiat lucruri foarte importante care pot avea importanță deosebită. (…) Sunt elemente pe care le-am invederat, care țin de transcripturi. Transcripturile vor fi reverificate prin înregistrările audio. De asemenea, am evidențiat lucruri, în transcripturi, care pot schimba economia cazului și direcția anchetei”, a declarat Tonel Pop, la ieșirea din sediul DIICOT, unde a studiat dosarul Caracal.

Potrivit avocatului familiei Luizei, joi, Gheorghe Dincă va fi audiat din noi.

„Procurorii vor analiza și asistența avocatului din oficu, respectiv de câte ori a plecat în timpul ședinței de interogatoriu, în ce zile – din verificarea înregistrărilor audio-video din încăperea de anchetă și vor acționa procedural. Eventual, vor reface acele acte care pot fi viciate și să nu se întâmple peste nu știu cât timp, după ce vor investi atâția bani și logistică, să ne trezim cu vreo cale de atac să se anuleze tot și la CEDO să fim condamnați”, a mai explicat Tonel Pop.

Audierea de marți de la IGPR a lui Gheorghe Dincă ar fi fost oprită de procurorul de caz după ce avocatul din oficiu al acestuia a părăsit de mai multe ori camera de anchetă, lăsându-l fără asistență juridică, iar ulterior a făcut o criză de nervi, a spus Tonel Pop, la ieșirea de la audiere.

În replică, avocatul lui Dincă, Lascoschi Claudiu, a spus că a ieșit din cameră o singură dată, cu aprobarea procurorului.

Inchide