Cazul celor doi frați din Iași care au murit: „Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid sau otravă pentru șoareci” – VIDEO

Cazul celor doi frați din Iași care au murit: „Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid sau otravă pentru șoareci” - VIDEO
Cazul celor doi frați din Iași care au murit: „Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid sau otravă pentru șoareci” / Sursă FOTO: Ziarul de Iași
Publicat: 25/08/2020, 17:25

Cei doi frați, din comuna ieșeană Coarnele Caprei, au murit sâmbătă în urma ingerării sau inhalării unei substanțe cu toxicitate foarte mare, legiștii negăsind în organismele lor struguri, ceea ce mama lor declarase că micuții mâncaseră.

Mama celor doi frați, un copilaș de un an și jumătate și un altul de trei ani, a declarat că cei doi au mâncat struguri stropiți, însă această ipoteză nu se confirmă. Se pare că aceștia ar fi ingerat sau inhalat o substanță cu toxicitate foarte mare, precum otrava pentru rozătoare, notează Ziarul de Iași.

„Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi.

Ceea este și mai grav este faptul că se pare că mama lor nu ar fi chemat medicii de îndată ce micuții au manifestat primele semne ale intoxicației, potrivit unui vecin.

Cauza preliminară a morții celor doi frați din județul Iași este intoxicația, însă momentan nu se știe ce substanță a provocat decesul micuților. În prezent, medicii legiști suspectează că substanța a fost inhalat, nu ingerată, întrucât în urma necropsiilor efectuate la IML Iași s-a constatat că aceștianu mâncaseră struguri stropiți, așa cum spusese mama lor. Însă, în stomacul unuia dintre copii a fost găsită o substanță de culoare rozalie.

Cei doi copii din Iași care au murit ar fi inhalat sau ingerat o substanță cu toxicitate foarte mare

„După ce am găsit în urma necropsiilor, după foile de observaţie, după istoric, este vorba despre o intoxicaţie. Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil să fie o otravă pentru şoareci, rozătoare, avem nişte căi să ne dăm seama, dar încă nu am ajuns acolo, vom căuta în continuare. Nu este ceva de stropit via, cu siguranţă, garantez pentru asta, substanţele folosite în acest scop au toxicitate foarte slabă, nu pot să dea decât simptomatologie digestivă, nu deces. Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi.

Copilașul în vârstă de 1 an și jumătate a murit sâmbătă, decesul fiind declarat de medicii de pe elicopterul SMURD sosit la fața locului. Fratele lui, în vârstă de 3 ani, a fost transferat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” cu stare de somnolenţă şi confuzie. Însă, la câteva ore după, a fost constatat și decesul acestuia.

„Cauza nu a putut fi identificată clar”

„Pacientul a ajuns la spital într-o stare extrem de gravă, s-au început manevrele de resuscitare cardio-respiratorie, însă după două ore a fost declarat decesul. Cauza nu a putut fi identificată clar în urma investigaţiilor efectuate la noi, astfel încât a fost dirijat către IML având în vedere condiţiile suspecte în care s-a produs decesul”, a precizat dr. Cătălina Ionescu, director medical al spitalului.

Analizele care i s-au efectuat la spital au arătat că acesta nu consumase organofosforice, droguri, barbiturice sau amfetamine. Însă medicii au precizat că există insecticide care nu sunt organofosforate, ceea ce înseamnă că analize specializate sunt necesare, însă, potrivit simptomatologiei manifestate de ambii copii, se pare că ar fi decedat din cauza aceleiași substanțe.

Roxana și Valentin Bughiuș ar fi început să se simtă rău încă de vineri, însă mama lor a sunat la 112 abia sâmbătă.

„Poliţiştii au fost sesizat cu privire la decesul celor doi copii, iar cercetările sunt în curs”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Pe de altă parte, unul dintre vecinii familiei a susținut că mama copiilor era foarte grijulie. „Ştiu că mama lor era grijulie, poate au pus mâna pe o substanţă periculoasă. Totuşi, trebuia ca de la primele semne să îi ducă la dispensar. Am înţeles că s-au chinuit mult cei doi copii, nu trebuiau să îi lase aşa”, a declarat o femeie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”