Cazul celor doi frați din Iași care au murit: „Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid sau otravă pentru șoareci” – VIDEO

Cazul celor doi frați din Iași care au murit: „Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid sau otravă pentru șoareci” - VIDEO
Cazul celor doi frați din Iași care au murit: „Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid sau otravă pentru șoareci” / Sursă FOTO: Ziarul de Iași
Publicat: 25/08/2020, 17:25

Cei doi frați, din comuna ieșeană Coarnele Caprei, au murit sâmbătă în urma ingerării sau inhalării unei substanțe cu toxicitate foarte mare, legiștii negăsind în organismele lor struguri, ceea ce mama lor declarase că micuții mâncaseră.

Mama celor doi frați, un copilaș de un an și jumătate și un altul de trei ani, a declarat că cei doi au mâncat struguri stropiți, însă această ipoteză nu se confirmă. Se pare că aceștia ar fi ingerat sau inhalat o substanță cu toxicitate foarte mare, precum otrava pentru rozătoare, notează Ziarul de Iași.

„Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi.

Ceea este și mai grav este faptul că se pare că mama lor nu ar fi chemat medicii de îndată ce micuții au manifestat primele semne ale intoxicației, potrivit unui vecin.

Cauza preliminară a morții celor doi frați din județul Iași este intoxicația, însă momentan nu se știe ce substanță a provocat decesul micuților. În prezent, medicii legiști suspectează că substanța a fost inhalat, nu ingerată, întrucât în urma necropsiilor efectuate la IML Iași s-a constatat că aceștianu mâncaseră struguri stropiți, așa cum spusese mama lor. Însă, în stomacul unuia dintre copii a fost găsită o substanță de culoare rozalie.

Cei doi copii din Iași care au murit ar fi inhalat sau ingerat o substanță cu toxicitate foarte mare

„După ce am găsit în urma necropsiilor, după foile de observaţie, după istoric, este vorba despre o intoxicaţie. Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil să fie o otravă pentru şoareci, rozătoare, avem nişte căi să ne dăm seama, dar încă nu am ajuns acolo, vom căuta în continuare. Nu este ceva de stropit via, cu siguranţă, garantez pentru asta, substanţele folosite în acest scop au toxicitate foarte slabă, nu pot să dea decât simptomatologie digestivă, nu deces. Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi.

Copilașul în vârstă de 1 an și jumătate a murit sâmbătă, decesul fiind declarat de medicii de pe elicopterul SMURD sosit la fața locului. Fratele lui, în vârstă de 3 ani, a fost transferat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” cu stare de somnolenţă şi confuzie. Însă, la câteva ore după, a fost constatat și decesul acestuia.

„Cauza nu a putut fi identificată clar”

„Pacientul a ajuns la spital într-o stare extrem de gravă, s-au început manevrele de resuscitare cardio-respiratorie, însă după două ore a fost declarat decesul. Cauza nu a putut fi identificată clar în urma investigaţiilor efectuate la noi, astfel încât a fost dirijat către IML având în vedere condiţiile suspecte în care s-a produs decesul”, a precizat dr. Cătălina Ionescu, director medical al spitalului.

Analizele care i s-au efectuat la spital au arătat că acesta nu consumase organofosforice, droguri, barbiturice sau amfetamine. Însă medicii au precizat că există insecticide care nu sunt organofosforate, ceea ce înseamnă că analize specializate sunt necesare, însă, potrivit simptomatologiei manifestate de ambii copii, se pare că ar fi decedat din cauza aceleiași substanțe.

Roxana și Valentin Bughiuș ar fi început să se simtă rău încă de vineri, însă mama lor a sunat la 112 abia sâmbătă.

„Poliţiştii au fost sesizat cu privire la decesul celor doi copii, iar cercetările sunt în curs”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Pe de altă parte, unul dintre vecinii familiei a susținut că mama copiilor era foarte grijulie. „Ştiu că mama lor era grijulie, poate au pus mâna pe o substanţă periculoasă. Totuşi, trebuia ca de la primele semne să îi ducă la dispensar. Am înţeles că s-au chinuit mult cei doi copii, nu trebuiau să îi lase aşa”, a declarat o femeie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a...
Pariul făcut de Laurenţiu, un legumicultor din Oltenia, cu care a dat lovitura. Un kilogram...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Cum se simte acum Florin Piersic, la mai bine de o lună de la operație:...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
NOILE REGULI s-au stabilit deja în Europa. ORDINUL trebuie să se aplice și în România
Femeile care trebuie să evite pepenele roșu. Efectele sunt devastatoare
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Margot Wölk, degustătoarea mâncărurilor lui Hitler
×